Ψηλά η Δόση, σε κακή μέρα Νεράντζης, Μονόπωλης

Ψηλά η Δόση, σε κακή μέρα Νεράντζης, Μονόπωλης

ΑΘΗΝΑ. Αγώνες όπως αυτοί που έγιναν την Τετάρτη στο International Jumping Μeeting στην Καλλιθέα, βοηθάνε τους αθλητές να βελτιώσουν την τεχνική τους,

06
Ιουνίου / 2019

να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, να τσεκάρουν σε τι κατάσταση είναι μετά την πολύμηνη προετοιμασία τους και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο που τέσσερα παιδιά από την Κέρκυρα βρέθηκαν εκεί.
Η Σπυριδούλα Καρύδη εντυπωσίασε με το νέο ατομικό ρεκόρ που έκανε, πηδώντας στα 13.61μ., στις 15:15 το μεσημέρι, ενώ τα άλλα παιδιά ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους αργότερα, με την Παναγιώτα Δόση να δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Η αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρα 2015, άγγιξε το φετινό της ρεκόρ στο άλμα εις ύψος, αφού πέρασε το 1,82μ. και δείχνει μία σταθερότητα, ενώ για λίγο δεν μπόρεσε να περάσει πάνω από το 1,84μ. Ήρθε Τρίτη, ενώ νικήτρια ήταν η Κροάτισσα Άνα Σίμιτς με 1,90μ. με δεύτερη την Τατιάνα Γκούσιν του ΓΣ Κηφισιάς με 1,88μ.
Οι δύο άλλοι Κερκυραίοι που πήραν μέρος δεν τα πήγαν καλά. Ο Νίκος Νεράντζης του Κερκυραϊκού Γ.Σ. στο άλμα επί κοντώ δεν μπόρεσε να περάσει τα 4,90μ. και δεν κατατάχθηκε, ενώ νικητής ήταν ο 20χρονος Γάλλος Collet Thibaut με 5,61μ. Ο Δημήτρης Μονόπωλης στο τριπλούν έμεινε σχεδόν 70 εκατοστά πίσω από το ρεκόρ του, αφού το καλύτερό του άλμα ήταν 15,57μ. και ήταν έκτος σε έναν αγώνα που είχαμε πολύ υψηλές επιδόσεις, με νικητή τον Βούλγαρο Tsonov Georgi με 16,80μ. Όμως και για τους δυο αθλητές του Κερκυραϊκού δε σημαίνει τίποτα αυτός ο αγώνας, άλλωστε ήταν αγώνας προετοιμασίας, ενώ ειδικά για τον Νεράντζη που επέστρεψε σε αγώνες μετά από μεγάλη αποχή λόγω τραυματισμού, θα χρειαστεί χρόνος να επανέλθει σε υψηλές πτήσεις.

Σπύρος Πίκουλας