Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψηλά η Δόση, σε κακή μέρα Νεράντζης, Μονόπωλης

06 Ιουνίου 2019 / 13:35
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Αγώνες όπως αυτοί που έγιναν την Τετάρτη στο International Jumping Μeeting στην Καλλιθέα, βοηθάνε τους αθλητές να βελτιώσουν την τεχνική τους,

να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, να τσεκάρουν σε τι κατάσταση είναι μετά την πολύμηνη προετοιμασία τους και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο που τέσσερα παιδιά από την Κέρκυρα βρέθηκαν εκεί.
Η Σπυριδούλα Καρύδη εντυπωσίασε με το νέο ατομικό ρεκόρ που έκανε, πηδώντας στα 13.61μ., στις 15:15 το μεσημέρι, ενώ τα άλλα παιδιά ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους αργότερα, με την Παναγιώτα Δόση να δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Η αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρα 2015, άγγιξε το φετινό της ρεκόρ στο άλμα εις ύψος, αφού πέρασε το 1,82μ. και δείχνει μία σταθερότητα, ενώ για λίγο δεν μπόρεσε να περάσει πάνω από το 1,84μ. Ήρθε Τρίτη, ενώ νικήτρια ήταν η Κροάτισσα Άνα Σίμιτς με 1,90μ. με δεύτερη την Τατιάνα Γκούσιν του ΓΣ Κηφισιάς με 1,88μ.
Οι δύο άλλοι Κερκυραίοι που πήραν μέρος δεν τα πήγαν καλά. Ο Νίκος Νεράντζης του Κερκυραϊκού Γ.Σ. στο άλμα επί κοντώ δεν μπόρεσε να περάσει τα 4,90μ. και δεν κατατάχθηκε, ενώ νικητής ήταν ο 20χρονος Γάλλος Collet Thibaut με 5,61μ. Ο Δημήτρης Μονόπωλης στο τριπλούν έμεινε σχεδόν 70 εκατοστά πίσω από το ρεκόρ του, αφού το καλύτερό του άλμα ήταν 15,57μ. και ήταν έκτος σε έναν αγώνα που είχαμε πολύ υψηλές επιδόσεις, με νικητή τον Βούλγαρο Tsonov Georgi με 16,80μ. Όμως και για τους δυο αθλητές του Κερκυραϊκού δε σημαίνει τίποτα αυτός ο αγώνας, άλλωστε ήταν αγώνας προετοιμασίας, ενώ ειδικά για τον Νεράντζη που επέστρεψε σε αγώνες μετά από μεγάλη αποχή λόγω τραυματισμού, θα χρειαστεί χρόνος να επανέλθει σε υψηλές πτήσεις.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια