Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απορρίφθηκε μετ΄ επαίνων η πρόταση της Ενημέρωσης για debate

περιφερειακές και δημοτικές
31 Μαΐου 2019 / 09:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόνον ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θ. Γαλιατσάτος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του enimerosi.com για τη διενέργεια debate ενόψει των επαναληπτικών εκλογών.

Η Μερόπη Υδραίου απέρρριψε την πρόταση λέγοντας πως είναι μόλις μερικά 24ωρα πριν τις κάλπες ενώ οι άλλοι δυο υποψήφιοι, Κράτσα και Τρεπεκλής δεν απάντησαν καν. Παρά ταύτα η Ενημέρωση είχε από το πρωί της Πέμπτης προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να είναι θετική η ανταπόκριση και των τεσσάρων φιναλίστ, εξασφαλίζοντας την αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας, που χρησιμοποιείται κατά κανόνα ως Κέντρο Τύπου, και παραχωρήθηκε αμέσως για κάτι τέτοιο από την αντιπεριφερειάρχη, Ν. Πανδή. Η Ενημέρωση οργάνωσε και τον τηλεοπτικό της εξοπλισμό έτσι ώστε να μπορεί σε κάθε περίπτωση να δώσει απευθείας εικόνα ενώ διερευνήθηκε και η επανάληψη του επιτυχημένου κατά το παρελθόν μοντέλου της συμμετοχής εκπροσώπων των κοινωνικών Φορέων στο debate με τη δυνατότητά τους να υποβάλουν και 'κείνοι ερωτήσεις με μοναδικό περιορισμό την οργάνωση του χρόνου ερωταποκρίσεων.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης και ο Γ. Τρεπεκλής αποδέχθηκε την πρόσκληση για την αναμέτρηση, σχολιάζοντας την άρνηση της Μερόπης Υδραίου.
Υπενθυμίζεται ότι και στις προηγούμενες τοπικές εκλογές το 2014, ο Γ. Κατσαΐτης συμμετείχε στο μοναδικό debate που διοργάνωσε στην Περιφέρεια η εφημερίδα Ημέρα ταξιδεύοντας γι' αυτόν τον σκοπό στην Ζάκυνθο, προσκεκλημένος του Εκδότη της, Σπ. Καμπιώτη. Η εμπειρία και τότε ήταν θετική ενώ η αίσθηση που δημιουργήθηκε δεν κολάκευε και τόσο το μιντιακό καθεστώς στην Κέρκυρα.