Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος προς Κράτσα: «Τα ΄ημιτελή΄ έργα έχουν ήδη παραδοθεί προς χρήση!»

ΑΝΑΣΑ
12 Μαΐου 2019 / 08:40

«Προφανώς δεν έχετε ιδέα που βρίσκονται τα έργα που υποτίθεται ότι είναι ημιτελή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδραση του περιφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου Θ. Γαλιατσάτου προκάλεσε η δήλωση της υποψ. περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα για ημιτελή έργα στα Ιόνια Νησιά: «Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε με μία μόνο φράση στην μακροσκελή ανακοίνωση της κα. Κράτσα για τα 4 έργα που υποτίθεται ότι είναι ημιτελή και την “επερώτηση” που καταθέτει προς τον Περιφερειάρχη και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρο Γαλιατσάτο κι αυτή είναι: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”.
Τι δεν καταλαβαίνετε αλήθεια κα. Κράτσα από την ανακοίνωση της ΕΕ; Τι απορίες έχετε, εσείς που θα έπρεπε με την ευρωπαϊκή εμπειρία που επικαλείστε να μην χρειάζεστε επεξηγήσεις; Για έργα της περιόδου 2007-2013 μιλάμε κα. Κράτσα, όταν στο “τιμόνι” της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα και της αυτοδιοικητικής στα Ιόνια νησιά ήταν ομογάλακτοί σας. Γιατί δεν τους ρωτάτε όχι μόνο γι’ αυτά αλλά και για όλα τα έργα που λίμναζαν, που απεντάχθηκαν, που μπήκαν σε περιπέτειες και κληθήκαμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν για να τα διασώσουμε κι εντέλει να τα αποδώσουμε στους πολίτες των Ιονίων Νήσων;
Τι πραγματικά δεν αντιλαμβάνεστε; Όσο για τα έργα, 4 όλα κι όλα από τα δεκάδες που παραλάβαμε σε ημιθανή κατάσταση, επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε ότι δεν ήταν ανάγκη να απευθυνθείτε στην ΕΕ, απλά θα μπορούσατε να έρθετε σε εμάς, άλλωστε οι πόρτες μας είναι ανοικτές για ενημέρωση σε όσους επιθυμούν την καλοπροαίρετη κριτική και την εποικοδομητική συζήτηση.
Και για να μην εκτίθεστε να σας ενημερώσουμε ότι και αυτά τα 4 εναπομείναντα έργα που οι δικοί σας ομόσταβλοι άφησαν ανεκτέλεστα και κληθήκαμε να διασώσουμε, οδεύουν στην τυπική ολοκλήρωσή τους και έχουν παραδοθεί προς χρήση.
Αυτό θα το γνωρίζατε αν γνωρίζατε και τα τεκταινόμενα στα νησιά μας, αλλά φευ, χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Για παράδειγμα η γέφυρα του Χάρακα Κεφαλονιάς παραδόθηκε και λειτουργεί ήδη από τον Ιούνιο του 2017 και το Νοσοκομείο Ζακύνθου απορούμε πως δεν το έχετε δει μιας και είναι το νησί καταγωγής σας.
Απορούμε πως δεν έχετε δει τα εν λόγω έργα. Απορούμε πραγματικά γιατί τα γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας, που ζουν στα νησιά μας.
Σε κάθε περίπτωση και για όποια άλλη απορία ή και για την περιήγησή σας στα έργα, αφού ως φαίνεται δεν ξέρετε ούτε που βρίσκονται, είμαστε στη διάθεσή σας».
 
 
 
Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών
                                 - ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά