Το πρώτο βήμα έγινε!

Το πρώτο βήμα έγινε!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Φαίακας έκανε το 1-0 κόντρα στο Κιλκίς στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α2 του χάντμπολ,

14
Απριλίου / 2019

αν και γεγονός είναι ότι δυσκολεύτηκε αρκετά για να φτάσει σε αυτή τη νίκη. Ίσως οι δύο νίκες στο πρωτάθλημα επί του αντιπάλου, ίσως το άγχος των τελικών, δεν άφησαν την κερκυραϊκή ομάδα να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αν και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ.
Μάλιστα ενώ είχε διαφορά 3 τερμάτων στο 55΄ (19-16) δεν μπόρεσε να σκοράρει στο τελευταίο πεντάλεπτο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει στην παράταση όπου η κερκυραϊκή ομάδα κατάφερε να επικρατήσει με τειλκό σκορ 23-21. Τώρα θέλει νίκη στο Κιλκίς η οποία θα σημάνει άνοδο στην Handball Premier και έχει δυο ευκαιρίες να το πετύχει αφού αν δεν νικήσει εκτός έδρας θα υποδεχθεί εδώ τον αντίπαλό της σε τρίτο παιχνίδι.
 
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 4-2, 5-4, 7-4, 8-6, 9-7 (ημχ.) 10-10, 12-11, 14-13, 16-15, 19-16 19-19, (παράταση 20-20, 23-21)
 
Φαίακας (Σοφία Κακαρούγκα): Κουλούρης, Βάγιας, Νάστος 1, Κατσακιώρης, Βίντοβιτς 4, Τζούκας, Τσόνας, Δελλής 3, Σκανδάλης, Ριγανάς, Κουτσικόπουλος 4, Πίτος 3, Κορακιανίτης 4, Οικονόμου 4, Γαλίτης, Πάλλας.
 
ΓΑΣ Κιλκίς (Γιάννης Λαζαρίδης): Τριανταφύλλου, Κοβλακάς, Βιολιτζής, Γιαβασίδης 2, Γρηγοριάδης 1, Δούγιας 5, Ιλερής 2, Κουσίδης 3, Μαυρόπουλος, Μέγκας 4, Σακαλής, Τοκατζόγλου Α. 3, Τοκατζόγλου Β., Πιστόλας 2, Φαχουρίδης Α., Φαχουρίδης Σ.
 
Επιβαρυντικό για την ομάδα του Φαίακα είναι το φύλλο αγώνα, που σίγουρα θα φέρει τιμωρία. Συγκεκριμένα οι διαιτητές σημείωσαν: «Α) ο αγώνας ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση λόγω προηγούμενου αγώνα μπάσκετ. Β) ο αγώνας διεκόπη 2 φορές λόγω πτώσης του προστατευτικού κιγκλιδώματος από τους γηπεδούχους οπαδούς. Γ) Στο 29,11 του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη και μπλε κάρτα λόγω εξύβρισης αντιπάλου «Σε γ…, Σε γ…. Το δελτίο του αθλητή κρατήθηκε. Ο αποβληθείς αθλητής για δική του προστασία λόγω μεγάλης έντασης στην κερκίδα μετά την αποβολή του δεν έκατσε απέναντι στην κερκίδα αλλά παρέμεινε μέχρι και το τέλος στον χώρο της γραμματείας. Δ) ο αγώνας διεκόπη 2 φορές επειδή οι οπαδοί των γηπεδούχων έφτυναν αντίπαλους αθλητές. Με τη συνδρομή της Αστυνομίας όλα εξελίχθηκαν ομαλά».

Σπύρος Πίκουλας