Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τραμπουκισμούς στο ματς κ-17, Παναχαϊκής - Κέρκυρας

βία στα γήπεδα
08 Απριλίου 2019 / 13:05

ΑΘΗΝΑ. Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, προσυπογράφει την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ, με την οποία καταδικάζεται απερίφραστα η επίθεση οπαδών της Παναχαϊκής σε βάρος συναδέλφων δημοσιογράφων, το Σάββατο 6 Απριλίου.

Το νέο κρούσμα απαράδεκτης βίας, συνέβη στην διάρκεια του ημιτελικού αγώνα πρωταθλήματος Νέων της Φούτμπολ Λιγκ, Παναχαϊκής-Κέρκυρας, όταν ομάδα οπαδών κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους ζητώντας τους να τους παραδώσουν τα video με τα οποία πιθανολογούσαν ότι κατέγραφαν στα κινητά τους τα επεισόδια. Όταν οι συνάδελφοι αρνήθηκαν τους προπηλάκισαν και απείλησαν την σωματική τους ακεραιότητα. 
Χάρη στην παρέμβαση μέλους του επιτελείου της Παναχαϊκής αλλά και φιλάθλων της ομάδας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την διοίκηση της Παναχαϊκής αλλά και τους πραγματικούς φιλάθλους της ομάδας -που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία- να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία που μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν με την συμπεριφορά τους στο σωματείο, αμαυρώνοντας την μεγάλη ιστορία της ομάδας, εκθέτοντας την διοίκησή της και διασύροντας τη πόλη της Πάτρας.
Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους ότι οι δημοσιογράφοι, δεν απειλούνται, δεν εκφοβίζονται και δεν υποκύπτουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας και θα συνεχίσουν να ασκούν το έργο τους προς όφελος του αθλητισμού.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Διοίκηση της Παναχαϊκής αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας, θα πράξουν ότι χρειάζεται  και δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον ανάλογες συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών της ενημέρωσης οι οποίοι αποδεδειγμένα και διαχρονικά έχουν συμβάλει στην ανάδειξη και προκοπή του Πατραϊκού αθλητισμού στο σύνολό του, καταλήγει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ.