Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΕΠΕ Κέρκυρας : Πρωτοφανής καθυστέρηση καταβολής της οικονομικής επιχορήγησης στις σχολικές μονάδες

ΣΕΠΕ
03 Απριλίου 2019 / 08:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας καταγγέλλει τη «μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της 4ης δόσης της οικονομικής επιχορήγησης για το 2018 προς την σχολική επιτροπή και τις σχολικές μονάδες καθώς και της 1ης δόσης του 2019.
Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση έρχεται σε μια περίοδο που οι ανάγκες των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων και της σχολικής επιτροπής είναι αυξημένες.
Οι Διευθυντές/ριες των Δημοτικών Σχολείων καθώς και οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων για άλλη μια φορά έρχονται σε δύσκολη θέση και καλούνται να αναπληρώσουν την κρατική ανεπάρκεια. Ενημερώνουμε τους προμηθευτές των σχολικών μονάδων, που δικαιολογημένα αντιδρούν, ότι η ευθύνη για την μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων των σχολικών μονάδων βαραίνει αποκλειστικά τις υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας για την καθυστέρηση καταβολής της 4ης δόσης του 2018 και της 1ης δόσης του 2019.
Επισημαίνουμε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων και απαιτούμε την άμεση εκταμίευση της οικονομικής επιχορήγησης στην σχολική επιτροπή για να μπορούν τα σχολεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.
Υπενθυμίζουμε επίσης, για μια ακόμα φορά, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50% και ζητάμε να αυξηθεί από το 2019 σταδιακά η οικονομική επιχορήγηση των σχολικών μονάδων, ώστε σε βάθος τριετίας να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010».