Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Παραλύει» το Δημόσιο, στήριξη στους εκπαιδευτικούς

ΑΠΕΡΓΙΑ
16 Ιανουαρίου 2019 / 15:18

ΑΘΗΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ. ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ «παρούσες» στη (νέα) απεργία ΔΟΕ και OΛΜΕ, 11 στην πρ. Νομαρχία το… κερκυραϊκό κάλεσμα ΕΛMΕ και ΣΕΠΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία για όλο το Δημόσιο προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για αύριο, Πέμπτη (17/1). Αιτία, το επίμαχο νομοσχέδιο για τον τρόπο διορισμού στην εκπαίδευση και το οποίο, ως γνωστόν, αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός της ημέρας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα την, μια μέρα πριν, απόφαση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση: 24ωρη η ΔΟΕ και 3ωρη στάση εργασίας για την Ο.Λ.Μ.Ε. (11:00 – 14:00 για τον πρωϊνό και 14.00 – 17.00 για τον απογευματινό) και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο, με δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις Ε.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών. Σε συνδυασμό με «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».
Στην απεργία λαμβάνουν μέρος και οι εργαζόμενοι στην Υγεία. Με την ΠΟΕΔΗΝ, σε δική της ανακοίνωση να πλαισιώνει το αίτημα των εκπαιδευτικών με το δικό τους ζητούμενο: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων / συμβασιούχων στη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ.
Μάλιστα, οι δύο περιπτώσεις συσχετίζονται, καθώς, διαβάζουμε, «και στην Εκπαίδευση όπως και με τους χιλιάδες συμβασιούχους στην Υγεία η κυβέρνηση παίζει πολιτικά παιχνίδια. Δημιουργεί συνθήκες ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για πρόσληψη με ψεύτικες προσλήψεις που υποτίθεται ότι κάνει! Η βία και η τρομοκρατία από την πρώτη φορά “αριστερή κυβέρνηση” δεν έχει όρια…»
Στην Αθήνα, το ραντεβού ορίστηκε για τις 11.00 το πρωί, έξω απ’ τη Βουλή. Στα δε καθ’ ημάς, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, απηύθυναν κάλεσμα για «μαζική και μαχητική παρουσία, απέναντι στο ανθρωποφαγικό εργασιακό περιβάλλον που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για τους τωρινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους, για μας, για τους μαθητές μας και για τα παιδιά μας», την ίδια ώρα, έξω απ’ την πρώην Νομαρχία.