Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ύποπτος φάκελος στο Ταχυδρομείο Κέρκυρας, συναγερμός στην Αστυνομία

ύποπτος φάκελος
10 Ιανουαρίου 2019 / 10:16

Περίπτωση όμοια με αυτή που έγινε την Τετάρτη στη Λέσβο, σημειώθηκε σήμερα στο Ταχυδρομείο Κέρκυρας

Ένας ακόμα ύποπτος φάκελος που εντοπίστηκε, είχε ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Οι υποψίες κινήθηκαν, εξαιτίας του ότι ο φάκελος είχε τον ίδιο Ινδό αποστολέα που είχε και ο φάκελος στη Μυτιλήνη. Αποδέκτης και σε αυτήν την περίπτωση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σημειώνεται ότι στη Μυτιλήνη ανιχνεύθηκε, ύποπτη σκόνη, την οποίαν και παρέλαβαν επιστήμονες του Δημόκριτου, προκειμένου να ερευνήσουν τη σύστασή της. 



Εδώ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα, αποκλείοντας το τετράγωνο στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, προκειμένου στη συνέχεια, εξειδικευμένοι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με ειδικές στολές, να παραλάβουν το φάκελο. Επιπλέον οι πόρτες του Ταχυδρομείου έκλεισαν, ενώ οι υπάλληλοι και οι πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο και θα εξεταστούν. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Η υπόθεση ερευνάται.


Άλλοι δυο ύποπτοι φάκελοι με παραλήπτες πανεπιστημιακά ιδρύματα εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Κρήτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φάκελοι είχαν σταλεί από χτες αλλά δεν ανοίχτηκαν. Όταν έγιναν αντιληπτοί, οι Αρχές κινήθηκαν ταχύτητα ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο.

Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει για το εάν υπάρχει σκόνη μέσα στον φάκελο που έφτασε στην Κρήτη αλλά κρίθηκε ύποπτος και εξετάζεται. Παρόλα αυτά, έχει διαπιστωθεί ότι ύποπτη σκόνη υπάρχει μέσα στους άλλους δύο φακέλους.

Στην Κέρκυρα, ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στο πανεπιστήμιο καθώς εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Η επιστολή με αποδέκτη στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο έφτασε στην Πρυτανεία στην Πανεπιστημιούπολη.
Οι φάκελοι θα σταλούν και αυτοί στο Χημείο του Κράτους για να εξεταστεί το περιεχόμενό τους και πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις. 

Ο φάκελος από το πανεπιστήμιο Αιγαίου μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους στις 5 σήμερα το πρωί με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130.
Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με χθεσινοβραδινή απόφαση των πρυτανικών Αρχών έχει ανασταλεί επ' αόριστον.