Διημερίδα «Το Πέρασμα στην Εφηβεία» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Διημερίδα «Το Πέρασμα στην Εφηβεία» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σωματείο, «για τα παιδιά μας» του οποίου κεντρικός σκοπός είναι η προστασία των δικαιωμάτων παιδιών και εφήβων, διοργανώνει μια διημερίδα

12
Ιανουαρίου / 2019

 με στόχο την ενημέρωση εφήβων, γονιών, γιατρών,  θεραπευτών και  εκπαιδευτικών σε σχέση με την εφηβεία.
 
Αυτή η διημερίδα, με τίτλο «Το Πέρασμα στην Εφηβεία για τον γονέα, τον γιατρό, τον θεραπευτή, τον εκπαιδευτικό και τον έφηβο», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2019 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με ώρα έναρξης στις 9 π.μ.το Σάββατο και τις 10:00 π.μ την Κυριακή.  

Πρόγραμμα της Διημερίδας

 
Η παρακολούθηση της Ημερίδας, τόσο των ομιλιών όσο και των εργαστηρίων, είναι δωρεάν. Το Σωματείο “για τα παιδιά μας” που τη διοργανώνει, στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του, στις δωρεές των φίλων και στους χορηγούς.
Η Διημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να εγγραφούν την ίδια ημέρα, έναρξη εγγραφών  Σάββατο 12 Ιανουαρίου μεταξύ 9:00 και 9:30 στο ισόγειο του κτηρίου ΤΙΣΤ –ΤΑΒΜ (Ιωάννου Θεοτόκη 72) .
Τα εργαστήρια απευθύνονται αποκλειστικά σε εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας σε εκπαιδευτικούς και σε εφήβους . Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική με περιορισμένο αριθμό  συμμετεχόντων ανά εργαστήριο που θα βρείτε στην  ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα του Σωματείου www.yiatapediamas.gr
Τόσο η παρακολούθηση της διημερίδας όσο και το εργαστήριο εφήβων απαιτούν γονική συναίνεση στην ειδική φόρμα που θα βρείτε στην σελίδα μας αλλά και στην είσοδο της διημερίδας ή θα την έχουν οι συντονιστές διαφόρων ομάδων που θα θελήσουν να συμμετάσχουν (πχ σχολές χορού, αθλητικές ομάδες, φροντιστήρια κλπ)
Στην Διημερίδα θα υπάρχουν ευχάριστες επιμορφωτικές δράσεις για τους εφήβους .
Ενδεικτικοί τίτλοι της Διημερίδας:
 
 • Το Πέρασμα στην Εφηβεία
 • Ιατρική και Ψυχική Στήριξη στην Εφηβεία –Εμβόλια -  Έφηβος και Κοινωνία της Κρίσης
 • Διατροφή και Εφηβεία – Διαταραχές - Διαβήτης
 • Διαχείριση των Μαθησιακών και Αναπτυξιακών Δυσκολιών από γονείς και εκπαιδευτικούς
 • Σεξουαλικότητα των Εφήβων
 • Η φωνή των Εφήβων - Δράσεις
 • Κίνδυνοι και Εφηβεία (Εθισμοί – Εξαρτήσεις - Διαδίκτυο)
 • Εφηβεία και Μορφές Βίας
 • Εφηβεία και Αθλητισμός
 • Ο έφηβος στο σχολείο και στην οικογένεια
 • Επιμόρφωση των νέων για την Οδική Ασφάλεια
 
 
Με αφορμή την επιμόρφωση των εφήβων για την οδική ασφάλεια καθώς και τη γενικότερη ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων μας, η επιχείρηση και χορηγός της Διημερίδας BIKERS & BIKES προσφέρει έκπτωση 15% σε αγορές ειδών αξεσουάρ και οδηγικής ασφάλειας δικύκλου από 02/01/2019 μέχρι και 31/01/2019.
Ζητήστε την έκπτωση κατά τις αγορές σας στο κατάστημα BIKERS & BIKES που βρίσκεται στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας στο Σολάρι.
 
Χαιρετισμοί
 
Η Πρόεδρος του Σωματείου «για τα παιδιά μας»
και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γενοβέφα Χειμαριού
Αγαπητοί έφηβοι,
αγαπητοί γονείς που τα παιδιά σας είναι στην προεφηβεία και στην εφηβεία,
αγαπητοί γιατροί και θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων που βλέπετε τα παιδιά μας από την γέννηση τους, την πρεοφηβεία τους έως και μετά την εφηβεία τους,
αγαπητοί εκπαιδευτικοί που έχετε στις τάξεις σας τα παιδιά μας από την προεφηβεία τους έως και την ενηλικίωση τους,
σας ενημερώνουμε και σας θέλουμε δίπλα μας και αυτήν τη φορά στη νέα μας διημερίδα με τίτλο “Το Πέρασμα στην Εφηβεία για τον γιατρό, τον θεραπευτή, τον εκπαιδευτικό, τον γονέα και τον έφηβο” που θα πραγματοποιηθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2019.
Το Κερκυραϊκό Σωματείο για τα Δικαιώματα του Παιδιού «για τα παιδιά μας» σε συνεργασία με μια λαμπρή ομάδα επιστημόνων προχώρησαν στην διοργάνωση μιας ακόμη διημερίδας κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην υγεία, στην καθημερινότητα αλλά και στο μέλλον της επόμενης γενιάς.
Στα τρία χρόνια από την σύστασή μας έως σήμερα έχουμε σταθεί πολλές φορές δυναμικά αλλά και με σεβασμό, με αγάπη και κατανόηση, δίπλα στους αγώνες των γιατρών, των θεραπευτών, των εκπαιδευτικών και των γονιών όταν αυτοί οι αγώνες αφορούσαν στα παιδιά μας και τα δικαιώματα τους. Έχουμε σταθεί δίπλα στο «διαφορετικό παιδί» και στα προβλήματα του αλλά και στο «νευροτυπικό παιδί» και τη διαδρομή του.
Αυτή τη φορά, όλοι μαζί, θέλουμε να σταθούμε για λίγο στον έφηβο και στο περιβάλλον του.
Μέσα από αυτό το μήνυμα ζητάμε από όλους αλλά κυρίως από εσένα αγαπητέ γονέα αλλά και εσένα  αγαπητέ εκπαιδευτικέ όχι μόνο να παρακολουθήσεις αυτήν την επιστημονική διημερίδα αλλά  να ενημερώσεις, να παροτρύνεις, να συνοδεύσεις ή να δώσεις τη σχετική συναίνεση στα παιδιά σου ή στους μαθητές σου να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ομιλίες που θα τους βοηθήσουν στην προσωπική τους υγεία και εξέλιξη.
Είμαστε σίγουροι πως και αυτή τη φορά η παρουσία σας στις αίθουσες της διημερίδας θα δείξει ότι το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας είναι προτεραιότητα.
 
 
Η Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής
Μαραγκού Χρυσούλα
 
Αγαπητοί έφηβοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, θεραπευτές και γιατροί,
Μετά την  επιτυχή διοργάνωση της επιστημονικής επιμορφωτικής ημερίδας ειδικής αγωγής, το Σωματείο “για τα παιδιά μας”  σε συνεργασία με μια ομάδα επιστημόνων  προχωρούν σε μια νέα επιστημονική πρόκληση, με στόχο την πρακτική προσέγγιση σε θέματα υγείας των εφήβων και την ανάδειξη σύγχρονων προβλημάτων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ψυχοκοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή τους.
Στην προσπάθεια μας αυτή, διακεκριμένοι ομιλητές από όλο το φάσμα των εμπλεκόμενων ιατρικών  ειδικοτήτων, θεραπευτών και εκπαιδευτικών, θα προσπαθήσουν να διευρύνουν τις γνώσεις μας και θα συμβάλλουν στην διαπραγμάτευση νέων  τρόπων και μεθόδων προσέγγισης των θεμάτων που ανακύπτουν από την ενασχόληση με εφήβους. Παράλληλα, οι εργασίες της διημερίδας είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό. Θεωρώντας αυτονόητη τη δυνατότητα συμμετοχής των ίδιων των εφήβων στην διημερίδα κάποιες ομιλίες, δράσεις και work shop είναι προσαρμοσμένες ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν οι ίδιοι οι έφηβοι και να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε όλα αυτά που τους αφορούν και τους προβληματίζουν.
Ελπίζουμε και φέτος να τιμήσετε με τη παρουσία σας την Διημερίδα μας με τίτλο:
“Το Πέρασμα στην Εφηβεία: Για τον γιατρό, τον θεραπευτή, τον εκπαιδευτικό, τον γονέα και τον έφηβο”
Είμαστε σίγουροι ότι η παρουσία σας στις αίθουσες θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της επιστημονικής αυτής διοργάνωσης και θα αναδείξει τη δυναμική μιας τοπικής κοινωνίας που συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες και αναζητά λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών της.
 
Όλες οι λεπτομέρειες για την διημερίδα και η φόρμες έγγραφης στα Εργαστήρια στην σελίδα μας yiatapediamas.gr
 

Ελένη Κορωνάκη