Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Κέρκυρας ταξιδεύει στην Πρέβεζα

Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών
12 Nov 2018 / 13:55
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Κέρκυρας, διοργανώνει διήμερη εκδρομή 1 - 2 Δεκεμβρίου για όλους στην

Πρέβεζα ενόψει της εορτής του εκεί Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού Αγίου Ανδρέα . Τιμή κατά άτομο με το πλοίο, μεταφορά, ξενοδοχείο με πρωινό και επίσκεψη στη Νικόπολη και στην Πάργα, με 45 Ευρώ. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6947023084.

Ο ενοριακός ναός του Αγίου Ανδρέα χτίστηκε το 1901 με χορηγία του αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου-Ιωσήφ για την εξυπηρέτηση των καθολικών αλλά και των Ευρωπαίων που εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή. Τότε η Πρέβεζα διέθετε και Προξενείο της Αυστρίας. Ο ναός εξυπηρετούνταν από το τάγμα των φραγκισκανών αδερφών μέχρι και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
 
Λειτουργούσε κανονικά μέχρι το 1946 οπότε και έκλεισε όταν οι Ιταλοί της Πρέβεζας απελάθηκαν. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να τεθεί ξανά σε λειτουργία.
 
Το 2003 μεγάλη πυρκαγιά που την θυμούνται ακόμα οι Πρεβεζάνοι προξένησε σημαντικές ζημιές στον ναό που όμως αποκαταστάθηκαν.
 
Ανακαινίσθηκε από τον σημερινό Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κέρκυρας Ιωάννη Σπιτέρη το 2005.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.