Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε το ράλλυ-μασκαράτα με προορισμό την Κέρκυρα! (photos)

Dumball Rally
15 Σεπτεμβρίου 2018 / 09:22

Πενήντα μασκαρεμένα αμάξια ξεκίνησαν χθες την αυτοκινητοπομπή τους από την Αγγλία με προορισμό την Κέρκυρα.

Ο λόγος; Συμμετέχουν στην εκστρατεία "Dumball Rally" με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για το Ίδρυμα Εφηβικού Καρκίνου.



Όλα τα αμάξια είναι παλιά, μεταχειρισμένα και ...έχουν δει καλύτερες μέρες. Οι ομάδες τα έχουν αγοράσει για 500 λίρες και τα έχουν "μεταμφιέσει" χρησιμοποιώντας την πιο τρελή τους φαντασία: Picachu, Star Wars, The Adams Family, Πειρατικό κ.α. 




Το στοίχημα είναι να καταφέρουν με τα σαραβαλάκια τους, να οδηγήσουν μέχρι τον τελικό τους προορισμό, που φέτος θα είναι το νησί των Φαιάκων.
Το κονβόι ξεκίνησε για ένα ταξίδι 2.200 μιλίων στις 14 Σεπτεμβρίου, από το Margate. Πέρασε στην ηπειρωτική Ευρώπη μέσω του Eurotunnel και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Calais, θα διασχίσει τις Άλπεις, θα περάσει από τη Βενετία, την Κροατία, τη Βοσνία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, την Αλβανία και θα καταλήξει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο φέρι για την Κέρκυρα. 



Το φιλανθρωπικό αυτό ράλλυ, ξεκίνησε το 2006 ενώ έχει κάνει ως τώρα διαδρομές με προορισμούς μεταξύ άλλων την Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ελσίνκι, Σικελία, Οδησσό, την έρημο Σαχάρα... Μέχρι στιγμής τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει από χορηγίες για την υποστήριξη του Ιδρύματος Εφηβικού Καρκίνου, ξεπερνούν τις 850.000 λίρες και οδεύουν ολοταχώς προς το μεγάλο στόχο τους που είναι το 1 εκατομμύριο!