Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στήριξη» στο σκάκι για παιδιά

σκάκι
30 Ιουλίου 2018 / 07:05

Στο καλοκαιρινό σκακιστικό τουρνουά για παιδιά που διοργανώνει ο σύλλογος «Στήριξη κατά των εξαρτήσεων και του AIDS» με την βοήθεια του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά το καλοκαιρινό σκακιστικό τουρνουά για παιδιά που διοργανώνει ο σύλλογος «Στήριξη κατά των εξαρτήσεων και του AIDS» με την βοήθεια του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας. Οι αγώνες έγιναν στο Λιστόν (Κοφινέτα) το απόγευμα της Παρασκευής και πήραν μέρος 38 παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομίλους: ένας όμιλος για προνήπια, νήπια και παιδιά μέχρι Β’ Δημοτικού και ένας για τα μεγαλύτερα, αλλά και για πιο προχωρημένα  παιδιά. Μάλιστα, εκτός από παιδιά του νησιού, συμμετείχαν και παιδιά από την Λευκάδα, την Ιταλία (στον όμιλο των αρχαρίων) και από την Γερμανία (στον όμιλο των προχωρημένων) που ενδιαφέρθηκαν να πάρουν μέρος στους αγώνες. Ο Γερμανός ήταν ο 11χρονος Felix Reichmann, εξαιρετικός σκακιστής και πρωταθλητής Βερολίνου Κ10!
Παίχτηκαν 5 γύροι και για τις παρτίδες χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικά σκακιστικά χρονόμετρα.

Οι νικητές:

Κατηγορία μικρών
Χρυσό μετάλλιο και κύπελλο Σπύρος Μερκούρης, ασημένιο μετάλλιο Γιώργος Αβραμιώτης, χάλκινο μετάλλιο  Γεράσιμος Κρητικός. Στα κορίτσια χρυσό μετάλλιο η Ναταλία Βλάσση, ασημένιο η Ζακελίνα Μερκούρη και χάλκινο η Σοφία Μίχαϊ.  Κατηγορία μεγάλων
Χρυσό μετάλλιο και κύπελλο Ιωσήφ Μοσχάτ, ασημένιο μετάλλιο Θεοτόκης Μάρκος και χάλκινο Τζουβέλης Ραφαέλ. Στην κατηγορία πρώτευσε εκτός συναγωνισμού ο Felix Reichmann. Στα κορίτσια χρυσό μετάλλιο Ηλιάνα Σκλαβούνου, ασημένιο μετάλλιο Κέλλυ Σκλαβούνου.
Τις απονομές των επάθλων στους νικητές έκαναν εκ μέρους της «Στήριξης» Λίνα Ρούσου, η Αγγελική Ρωμαίου και ο Σπύρος Δολιανίτης. Πρέπει να τονιστεί και η προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων –που πρόσφερε τα τραπέζια και τα καθίσματα, αλλά και τη μεταφορά τους στο χώρο του τουρνουά- και του προέδρου του κ. Σπάτουλα. Αναμνηστικά Διπλώματα και κονκάρδες δόθηκαν σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο τουρνουά.

 Ένας νέος Κερκυραίος διεθνής Μαιτρ! 

 

Η Ελλάδα αποκτά ένα νέο διεθνή μαιτρ στο σκάκι, καθώς ο 20χρονος Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης σημείωσε την τρίτη του και τελευταία απαιτούμενη νόρμα IM (International master) στο Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας τερματίζοντας ισόβαθμος στην 2η θέση του τουρνουά με 7/9. Ο Σταμάτης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κέρκυρα και από εδώ -με πολλούς άλλους Κερκυραίους σκακιστές-, θα πάει στο Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας.