Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενώθηκαν Εθνικός Περουλάδων με Βέλος Βελονάδων. Ανακατατάξεις στην Α΄ ΕΠΣΚ

Τοιπικά πρωταθλήματα
05 Ιουλίου 2018 / 16:17
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήταν εδώ και μήνες γνωστό ότι οι διοικήσεις των ομάδων του Βορρά, του Εθνικού Περουλάδων και του Βέλους Βελονάδων,

συζητούσαν το θέμα της ένωσής τους και την κάθοδο στο πρωτάθλημα σαν μια ομάδα. Βάζοντας κάτω τα πράγματα οι διοικήσεις των δυο γειτονικών χωριών και βλέποντας τις δυσκολίες από όλες τις απόψεις για ξεχωριστή κάθοδο, έδωσαν τα χέρια και με ανακοίνωσαν επίσημα την ένωσή τους. 

Η ανακοίνωση

«
Με χαρά γνωστοποιούμε στο ποδοσφαιρικό κοινό της Κέρκυρας, ότι τα διοικητικά συμβούλια των ποδοσφαιρικών σωματείων Αθλητικός Όμιλος Βέλος Βελονάδων και Αθλητικός Όμιλος Εθνικός Περουλάδων - Σιδαρίου αποφάσισαν την κοινή συμπόρευση για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν 2018 - 2019, στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, με το όνομα του Εθνικού, με απώτερο σκοπό την επίσημη συνένωση των δυο σωματείων, υπό νέο όνομα από την μεθεπόμενη ποδοσφαιρική σεζόν 2019 – 2020».

Οι δυο ομάδες οι οποίες θα μετείχαν στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας έγιναν μία, άρα θα λείψει μία από τις 14 που απαιτούνται για το πρωτάθλημα και στις περιπτώσεις αυτές μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας, πρέπει να ανέβει στην Α΄. Με βάση τα μπαράζ που έγιναν αλλά και την προκήρυξη, θα χρειαστεί μπαράζ Κεραυνού Δραγωτινών – Ατρομήτου Άφρας με τον νικητή να ανεβαίνει στην Α΄. Αν παραιτηθεί μια ομάδα, αυτόματα η άλλη θα ανέβει.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια