Ο Νίκος Αγγελίδης παρουσίασε στην Κέρκυρα το βιβλίο του «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» (photos)

Ο Νίκος Αγγελίδης παρουσίασε στην Κέρκυρα το βιβλίο του «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» (photos)

To βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό

16
Ιουνίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το βιβλίο "ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" του δημοσιογράφου, Νίκου Αγγελίδη παρουσιάστηκε σε εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου στο «Ακταίον».
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του αθλητισμού γενικότερα. Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμιοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού. To βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό…Για το βιβλίο μιλησαν ο φιλόλογος - ιστορικός Χριστόφορος Βλάχος και ο συγγραφέας, ενώ το συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κέρκυρας, Λυκούργος Σκιαδόπουλος.
Η 2η έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος".