Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος εργολάβος θα συνεχίσει το έργο του Λιμανιού της Κέρκυρας

κόμβος Νέου Λιμένα
21 Φεβρουαρίου 2018 / 13:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επαναδημοπράτηση του έργου διαμόρφωσης του κόμβου στο λιμάνι αλλά και της ανατολικής πύλης, επίκειται.

Η σύμβαση με τον εργολάβο, που πρωταγωνίστησε στο σίριαλ με τις καθυστερήσεις διαμόρφωσης του κυκλικού κόμβου πριν από το περσινό Πάσχα, έχει προ πολλού λυθεί. Η διοίκηση του λιμανιού αισιοδοξεί ότι έστω μ' αυτόν τον τρόπο και με δεδομένο ότι απομένει η ουρά του έργου (σ.σ. με τις πιστώσεις εξασφαλισμένες) θα κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα.
Προϋπόθεση για την εγκατάσταση εκεί των Εκδοτηρίων για τα εισιτήρια της γραμμής Κερκύρας - Ηγουμενίτσας με τον απόπλου και τον κατάπλου των φέρι να γίνεται από την ακραία ανατολική πλευρά του ΟΛΚΕ και το ρεμέτζο στον υπήνεμο μώλο. Αυτή η διευθέτηση θα μεταφέρει τις υπηρεσίες εγγύτερα στην παλιά πόλη, τόσο που θα μπορεί να εξυπηρετείται ο επιβάτης προς την παλιά πόλη ακόμα και πεζή.
 
Πού είναι ο κωδικός;
 
Δεν είναι όμως αυτή η διευθέτηση, η μοναδική εκκρεμότητα. Επισημαίνεται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η εργολαβία κατασκευής του υπήνεμου μώλου. Η ελληνική πραγματικότητα έβαλε και εδώ την σφραγίδα της εφόσον εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες από τις Υπηρεσίες της γενικής κυβέρνησης, ήταν όμως αδύνατον να εντοπισθεί ο κωδικός του έργου ώστε να «μπουν» τα λεφτά. Οι επικοινωνίες ανάμεσα στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τον ΟΛΚΕ και το υπουργείο απέδωσαν καρπούς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Εντοπίστηκε ο κωδικός του έργου! Η τελευταία (;) πίστωση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωσή του έτσι ώστε να είναι δυνατή η μόνιμη μεθόρμηση των πορθμείων της γραμμής εκεί ώστε να χωροθετηθούν έτσι όλες οι λειτουργίες του λιμανιού.
 
Η τέντα
 
Σημειώνεται ότι μέσα στην Σαρακοστή και πάντως πριν από την αιχμή της περιόδου κρουαζιέρας, θα εγκατασταθεί τέντα ενός στρέμματος στη βόρεια συνέχεια του λιμενικού Σταθμού με τον απαραίτητο εξοπλισμό, διευρύνοντας έτσι τους στεγασμένους χώρους προς διευκόλυνση των ημερήσιων επισκεπτών της κρουαζιέρας, ιδιαιτέρως εκείνων εκτός Ε.Ε.