Κλειστό πλοίο για τους Παξούς τρεις φορές την εβδομάδα & το χειμώνα

Κλειστό πλοίο για τους Παξούς τρεις φορές την εβδομάδα & το χειμώνα

ΓΑΪΟΣ(ΠΑΞΟΙ). Σημαντική αναβάθμιση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Παξών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δρομολογείται με απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

26
Νοεμβρίου / 2017

Στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ), στο Υπουργείο Ναυτιλίας, (20 /11/2017), ο Δήμος Παξών, παρουσία του Αντιδημάρχου Γιώργου Λύχνου αιτήθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο στο Σ.Α.Σ, όσο και στη Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας (Κ.π.Κ) την δρομολόγηση κατά τους χειμερινούς μήνες, κλειστού τύπου πλοίο, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας-Παξών,  κυρίως για τις ημέρες, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, με σκοπό την διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών αλλά και για την μετάβαση στην ηπειρωτική χώρα και στην Κέρκυρα - χωρίς ακυρώσεις δρομολογίων - λόγω καιρικών συνθηκών.
Η πρόταση του Δήμου Παξών έγινε αποδεκτή από την Κ.π.Κ και έτσι δρομολογήθηκε, πλοίο κλειστού τύπου, άμεσα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ακτοπλοϊκή σύνδεση  αναβαθμίζεται σημαντικά και το χειμώνα, η ανασφάλεια των μόνιμων κατοίκων, επισκεπτών αλλά και υπαλλήλων που ζουν και εργάζονται στο νησί, μειώνεται σημαντικά, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα  κατοίκων (μόνιμων και μη) του νησιού.
Σύμφωνα με το δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Παξών «Η έκβαση του αποτελέσματος αποδεικνύει ότι με την επιμονή, τον  διάλογο και την καλή θέληση από τα εμπλεκόμενα μέρη (Δήμο – Κ.π.Κ), όλα είναι δυνατά».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ