Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» από την Equal Society

Equal Society
29 Σεπτεμβρίου 2017 / 13:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δίχως διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, η Equal Society στέκεται στο πλευρό των ευπαθών νοικοκυριών του νησιού μας

και προσφέρει υποτροφίες σε παιδιά φτωχών οικογενειών τόσο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, όσο και στην μέση εκπαίδευση για την ενίσχυση εκείνων των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κάλυψη των καθημερινών εκπαιδευτικών τους αναγκών.

Με το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία», ο Οργανισμός μας στηρίζει για τέταρτη χρονιά στην Κέρκυρα την αξία της εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια του τόπου μας και με τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης επιχειρεί να γκρεμίσει τα οικονομικά εμπόδια που οδηγούν στη γνώση. Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε νεαρά παιδιά που κατοικούν τόσο στην πόλη της Κέρκυρας, όπως και σε περιοχές γύρω από το κέντρο της πόλεως. Οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν άμεσα ώστε τα παιδιά να ενσωματωθούν κατευθείαν στα ήδη υπάρχοντα τμήματα των φροντιστηρίων.

Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμά καλούνται να προσκομίσουν στα γραφεία του Οργανισμού, ταυτότητα γονέα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας, κάρτα ανεργίας του γονέα / γονέων σε ισχύ (εφόσον υπάρχει), πολυτεκνική κάρτα (εφόσον υπάρχει) και πιστοποιητικό εντοπιότητας. Σημαντική προϋπόθεση και λόγος απόρριψης είναι να μην έχει ήδη εγγραφεί ήδη το παιδί σε κάποιο φροντιστήριο, από το οποίο θα χρειαστεί να διακόψει.

Οι αιτήσεις γίνονται στα γραφεία των Δομών της Equal Society στην οδό Σολωμού 11, στην Σπηλιά (πρώην ΚΕΠ) από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και τις ώρες 09:30πμ-14:30μμ. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 26610-81855. Αρμόδια Επικοινωνίας για υποτροφίες στη μέση εκπαίδευση: Ανυφαντή Έλλη. Αρμόδια Επικοινωνίας για υποτροφίες στις ξένες γλώσσες: Τσιριγγάκη Σπυριδούλα.