Ο Ε. Γραμμένος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο Ε. Γραμμένος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

ΑΘΗΝΑ. Το πρωί της Παρασκευής το Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή για την ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ και αυτές έγιναν κανονικά, με το αποτέλεσμα να είναι γνωστό από πριν αφού ο υποψήφιος Βαγγέλης Γραμμένος έχοντας για τη θέση αυτή, την πρόταση-στήριξη 34 ΕΠΣ έναντι 10 του αντιπάλου του Γ. Καλατζή δεν μπορούσε να χάσει με τίποτε.

18
Aυγούστου / 2017

Πήρε με 48 ψήφους έναντι 21 του αντιπάλου του και δυο λευκών την προεδρία και τερμάτισε μια πολύχρονη διοίκηση της ΕΠΟ από μια παράταξη που τόσα έχουν ακουστεί γι  αυτήν.   
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:
«Ο Ευάγγελος Γραμμένος είναι από σήμερα, Παρασκευή 18/8/2017, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αποφάσισε η ευρεία πλειοψηφία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της ΕΠΟ. Ο κ. Γραμμένος εξελέγη στην κορυφαία διοικητική θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου λαμβάνοντας 48 ψήφους επί συνόλου 71 ψήφων, κατά τη διαδικασία που έλαβε χώρα στην έκτακτη  αρχαιρεσιακή  γενική συνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία των εκπροσώπων της FIFA Μπιόρν Βασάλο, Νόνταρ Αλκαχάτζε, της UEFA Άντζελο Ρηγόπουλου.  Ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Καλατζής έλαβε 21 ψήφους ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά».
Να Θυμίσουμε ότι οι ψήφοι ήταν συνολικά 71. Οι 54 από τις ΕΠΣ, 16 από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και μία από τη Football League. 
Ποιος είναι ο Βαγγέλης Γραμμένος
Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι  δικηγόρος στο επάγγελμα, έπαιξε ποδόσφαιρο στη Νίκη Ηρακλείου από το 1974 ως το 1985. Την περίοδο 1984-1985 με πρόεδρο τον Γιώργο Λυσαρίδη, Ψωμιάδης και Γραμμένος είχαν την ευθύνη των παιδικών πρωταθλημάτων ενώ τα επόμενα χρόνια ο Βαγγέλης Γραμμένος στις θητείες Ψωμιάδη ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, πριν τον διαδεχτεί στην προεδρία.
Ήταν μέλος του Δ.Σ. περνώντας από όλα τα πόστα διατελώντας πρόεδρος επιτροπής Πρωταθλήματος επιτροπής κανονισμών, αναπληρωτής πρόεδρος ενώ τον Δεκέμβριο του 2002 διαδέχτηκε τον Διονύση Ψωμιάδη στην προεδρία της Ένωσης, ενώ λόγω υποχρεώσεων του στη νομαρχία ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε παραιτηθεί και η παράταξη ανέδειξε πρόεδρο ομόφωνα τον Βαγγέλη Γραμμένο ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του λίγες μέρες αργότερα με απόφαση του Δ.Σ., επανεκλέχτηκε 12/12/2005 και από τότε πάντα κέρδιζε τις εκλογές στην ΕΠΣ Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) ως και σήμερα.