Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλιματιζόμενη αίθουσα από Δήμο και Equal Society

Καύσωνας
08 Αυγούστου 2017 / 13:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ως καταφύγιο δροσιάς λειτουργεί ο χώρος των πρώην ΚΕΠ στη Σπηλιά, στην Οδό Σολωμού, όπου στεγάζονται σήμερα τα γραφεία της MKO Equal Society.




Αυτό, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα στο νησί, αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς κελσίου. 
Έτσι, ο Δήμος σε συνεργασία με την ΜΚΟ Equal Society, ανοίγει τον κλιματισμό και υποδέχεται όλους τους συμπολίτες μας στην Οδό Σολωμού, παρέχοντάς τους παράλληλα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αν αυτό χρειαστεί. 

Ο χώρος είναι ανοιχτός από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Στη διάθεση των πολιτών βρίσκονται γιατρός, νοσηλευτής και κοινωνικοί λειτουργοί. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας, καθώς δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα, όμως, αναμένουν να γεμίσει, καθώς αποτελεί και αίτημα των οφελούμενων των κοινωνικών δομών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αν κάποιος συμπολίτης μας αδυνατεί να προμηθευτεί τα φάρμακά του, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα στη δομή, εφόσον υπάρχει συνταγή ιατρού. Αυτό, με τη βοήθεια προσφορών φαρμακείων της Κέρκυρας.