Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σφίγγουν οι ζέστες Τετάρτη και Πέμπτη!

Καύσωνας
11 Ιουλίου 2017 / 13:52

Για μικρή σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σήμερα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας το θερμόμετρο θα δείξει στα βόρεια τους 37 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 με 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, σήμερα, αναμένονται 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη την Πέμπτη το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά την Παρασκευή από τα βόρεια. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο σε όλη τη χώρα.