Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτιά για τη Ζάκυνθο στις αφίξεις επισκεπτών

ΗΜΕΡΑ
07 Ιουλίου 2017 / 10:10

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η κίνηση των επιβατών για το πρώτο πεντάμηνο του 2017 στα αεροδρόμια όλης της χώρας και ιδιαίτερα στης Ζακύνθου.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις σημείωσαν το αεροδρόμιο Μυκόνου με +36,8% και Ζακύνθου με +31% ενώ η Κεφαλονιά είχε +5,9%. Σε ότι, δε, αφορά στο Μάιο η μεγαλύτερη αύξηση επιβατών παρατηρείται στο αεροδρόμιο Ζακύνθου (27,4%) και ακολουθεί η Κως (+18,8%) και η Μύκονος (+16%). Το νησί μας φιγουράρει στα μέσα ενημέρωσης για τα εντυπωσιακά νούμερα που έφτασε φέτος και που κατά τις πληροφορίες μας θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε ότι αφορά στον Ιούνιο, παρότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία από τη Fraport πρόκειται και αυτός για ένα μήνα που έκλεισε με άνοδο και αυτό επιβεβαιώνεται εμμέσως πλην σαφώς από τη ζήτηση που υπάρχει για κλίνες σε όλη τη Ζάκυνθο.
 
Διαπιστώσεις
“Ολα τα στοιχεία συνηγορούν ότι θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί (φορείς, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, κλπ), ώστε να φύγουν οι επισκέπτες μας με την θετικότερη εμπειρία. Αυτή όχι μόνο είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση των επισκεπτών μας, αλλά και θα αποτελέσει ανάλογο πρόκριμα για την επόμενη τουριστική περίοδο του 2018”, δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρος Γαλιατσάτος.
Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό αφού εξ ίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι “οι παραπάνω δείκτες, επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης, τη βιωσιμότητα και αποδοτικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και των συναφών “δορυφορικών” περί τον τουρισμό επιχειρήσεων και επαγγελμάτων και την τοπική οικονομία γενικότερα. Ιδρύονται νέες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών κατηγοριών και εκσυγχρονίζονται υφιστάμενες”.
 
Ικανοποίηση αιτήματος
Θετική υπήρξε η ανταπόκριση από την Fraport Greece η οποία -ύστερα και από δικιά μας από επικοινωνία που προηγήθηκε- αντιλήφθηκε ότι τα στοιχεία αυτά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για όλους καθώς τα χρησιμοποιούμε για τον προγραμματισμό τους οι τουριστικοί επιχειρηματίες και για να κάνουμε, φυσικά, τις συγκρίσεις και τις εκτιμήσεις μας οι δημοσιογράφοι και όχι μόνο.
Η δέσμευση από πλευρά της Fraport Greece ήταν ότι στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μηνός, θα δίνει συγκεντρωτικά στοιχεία κίνησης από τον προηγούμενο μήνα, ενώ προχώρησε και στην ικανοποίηση ενός ακόμη αιτήματος που ήταν σε εκκρεμότητα για αναλυτικά συγκριτικά στοιχεία από όλες τις αγορές. Έτσι, λοιπόν, έχουν ήδη ανακοινωθεί πλήρως για το Μάιο και σε λίγες ημέρες έπεται ο Ιούνιος.