Ερευνάται υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Έπιασαν δυο

Ερευνάται υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Έπιασαν δυο

Η ... πέτρα του σκανδάλου

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Συνελήφθησαν δύο ντόπιοι, ένας 61χρονος και μία 47χρονη, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

22
Ιουνίου / 2017

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων την Τρίτη το απόγευμα στο λιμάνι έγινε έλεγχος σε Ι.Χ., στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα χάλκινο ρομβοειδές αντικείμενο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 61χρονου στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
χάλκινη κεφαλή που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο, 
(12) χάλκινα νομίσματα διαφόρων διαμέτρων,
χάλκινο βραχιόλι,
χάλκινο εξάρτημα πόρπης,
χάλκινο εξάρτημα,
χάλκινο κρεμαστό κόσμημα και
(2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (74) γραμμαρίων.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα, μέρος των οποίων εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, προκειμένου να γίνει η σχετική πραγματογνωμοσύνη, για τον επακριβή προσδιορισμό και χαρακτηρισμό τους.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.