Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητικός Διαγωνισμός της Αναγνωστικής Εταιρίας στη μνήμη της Αλίκης Παδοβά

Αναγνωστική Εταιρεία
04 Απριλίου 2017 / 12:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αναγνωστική Εταιρία διοργάνωσε φέτος τον Γ΄ Ετήσιο Μαθητικό Διαγωνισμό στη μνήμη της Αλίκης Παδοβά, Μεγάλης Ευεργέτιδος της Εταιρίας με θέμα:

  «Μαθητές ενός σχολείου από μιαν άλλη ευρωπαϊκή χώρα σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη μας. Σε μια ηλεκτρονική επιστολή σας να τους προτείνετε αφενός μέρη που πρέπει να επισκεφθούν (κατατοπίζοντάς τους σχετικά) και αφετέρου διάφορες δραστηριότητες για τις οποίες προσφέρεται η πόλη και το νησί μας, έτσι ώστε να καταστεί η επίσκεψή τους όσο γίνεται πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργική και ευχάριστη». Το θέμα επελέγη από τριμελή επιτροπή των έγκριτων φιλολόγων - εκπαιδευτικών κ. Μαρίας Μιζότερα, κ. Νικολαΐδος Δούντση και κ. Κώστα Λιντοβόη, μελών της Αναγνωστικής Εταιρίας, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στα θέματα πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης και να γνωρίσουν καλύτερα τα μνημεία του Τόπου μας.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από την Α΄ τάξη επτά Λυκείων της Κέρκυρας (Μουσικό Σχολείο, 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Καστελάνων, ΓΕΛ Αργυράδων). Ο διαγωνισμός διεξήχθη εντός των σχολικών μονάδων και έλαβαν μέρος όσοι μαθητές επιθυμούσαν.
Τα ονόματα των μαθητών ήταν καλυμμένα, όπως γίνεται στις πανελλαδικές εξετάσεις, και αποκαλύφθηκαν μόνον μετά την αξιολόγηση των γραπτών από την τριμελή επιτροπή των προαναφερθέντων φιλολόγων στα γραφεία της Αναγνωστικής Εταιρίας, παρουσία του Προέδρου της Αναγνωστικής Εταιρίας, κ. Γιάννη Πιέρη.
Οι τρεις πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν και θα βραβευθούν είναι οι:  Άνθη Ελβίνα, 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας,  Αμοιρίδου Αντωνία, 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας και Γκουτζούθα Σταματίνα, 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας.
Τα βραβεία, κατά σειρά επιτυχίας θα απονεμηθούν ως εξής: στην πρώτη μαθήτρια 300 ευρώ, στη δεύτερη 200 ευρώ, και στην τρίτη 100 ευρώ, καθώς και από ένα λεύκωμα της Αναγνωστικής Εταιρίας, στην καθεμιά τους.
Επίσης,  σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν,  θα δοθεί έπαινος,  καθώς και θα δωριθούν αντίτυπα από εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας.
Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας, στις 07 Απριλίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σπουδαστές του Ωδείου Κερκύρας.
 Η Δ.Ε. της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς την προαναφερθείσα τριμελή επιτροπή φιλολόγων που ανέλαβαν την ευθύνη οργάνωσης αυτού του διαγωνισμού, προς την Προϊσταμένη Παιδαγωγικής και  Επιστημονικής  Καθοδήγησης Ιονίων Νήσων κ. Παχή και σε όσους εκπαιδευτικούς υποστήριξαν αυτήν την προσπάθεια.
Κυρίως δε, ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παράλληλα  προσκαλεί όλους τους νέους του νησιού μας, να γνωρίσουν την Αναγνωστική και, γενικότερα, να συνδεθούν με την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.