Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεχώρισε η Γυναικεία Χορωδία Κέρκυρας στην Νάουσα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
21 Οκτωβρίου 2024 / 16:39
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας σε διασκευή για χορωδιακό σύνολο, που ανέδειξαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Επτανήσων εν γένει, και της χορωδιακής τέχνης, ειδικότερα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νάουσας που διοργανώθηκε από το Μουσικό Σωματείο "Ωδείο Ναούσης" στις 19 & 20 Οκτωβρίου, συμμετείχε η Γυναικεία Χορωδία Κέρκυρας υπό τη δ/νση της μαέστρου, Δήμητρας Καλογεροπούλου και την πιανιστική συνοδεία του Παναγιώτη Γαρμπή.

Στο Φεστιβάλ που αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων για την 112η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, συμμετείχαν μικτές χορωδίες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με τη Γυναικεία Χορωδία Κέρκυρας να αποτελεί το μόνο, αμιγώς γυναικείο μουσικό σύνολο.

Σε μία εμφάνιση που ξεχώρισε για τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε αυτήν ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, παρουσιάστηκαν - εκτός των άλλων - και παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας σε διασκευή για χορωδιακό σύνολο, που ανέδειξαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Επτανήσων εν γένει, και της χορωδιακής τέχνης, ειδικότερα.

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.