Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα βρέθηκε ο Τίτος Πατρίκιος (photos + video)

ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ
13 Οκτωβρίου 2024 / 14:05
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Μάλιστα, ο ποιητής απήγγειλε και ένα ποίημα του, που έγραψε το 1943, με τίτλο «Αν βρείς»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Από την Αναγνωστική Εταιρία τιμήθηκε ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, σε μια βραδιά όπου ποιήματα του διάβασε ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης.

Όπως αναφέρει το βιογραφικό σημείωμα της Αναγνωστικής Εταιρίας, ο Τίτος Πατρίκιος, γεννήθηκε το 1928 και από μικρή ηλικία βρέθηκε στο επίκεντρο των ιστορικών γεγονότων. Στην Κατοχή, συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση, ενώ το πρώτο του ποίημα δημοσιεύτηκε το 1943 στο περιοδικό "Ξεκίνημα της Νιότης".

Λόγω της συμμετοχής του στην Αντίσταση εξορίστηκε σε Μακρόνησο και Άη Στράτη.

Σπούδασε κοινωνιολογία στο Παρίσι και με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως δικηγόρος, κοινωνιολόγος και λογοτεχνικός μεταφραστής, συνεχίζοντας παράλληλα να γράφει ποίηση και δοκίμια. Παράλληλα, συνέχιζε να γράφει ποίηση και δοκίμια, ενώ συμμετείχε ενεργά στην πολιτιστική ζωή της χώρας.

Κατά την παραμονή του στην Κέρκυρα φιλοξενήθηκε, μαζί με τον Μιχάλη Μητρούση στο Cook's Club Corfu της οικογένειας Ρόκα. 

Στην φωτό με την Θωμαΐς, κόρη του Σπύρου και της Νίκης Ρόκα

 

 

Μάλιστα, ο ποιητής απήγγειλε και ένα ποίημα του, που έγραψε το 1943, με τίτλο «Αν βρείς»

ΦΩΤΟ/VIDEO@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.