Σάββατο 05.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι κερκυραϊκές ώρες του Μίμη Πλέσσα

ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ
05 Οκτωβρίου 2024 / 09:56

Οι τελευταίες καλλιτεχνικές του εμφανίσεις στο νησί από το αρχείο της Ενημέρωσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ποιός άραγε θυμάται ότι ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε για ένα διάστημα στη δεκαετία του 2000, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κερκύρας; Βρέθηκε εδώ και το 2017, 93 χρόνων τότε, για την συναυλία με δικά του έργα, από τον ελληνικό κινηματογράφο, όσο και μέσα από την πλούσια δισκογραφία του, με τη Φιλαρμονική Ομόνοια Γαστουρίου στο Παλαιό Φρούριο με τον Δάκη, τον Σπύρο Κλείσσα, την Αγάθη Κοσκινά και τις Χορωδίες Αχαράβης και Καναλίων.

 

 

 

Λίγα χρόνια πριν το 2013 ο Πλέσσας με τον Γιάννη Σπανό συνέπραξαν στην Κέρκυρα σε μια συναυλία αγάπης και προσφοράς στην «Μέλισσα». Στο πιάνο οι συνθέτες και μαζί τους στα ξύλινα πνευστά ο Θανάσης Γεωργουλάς. Τραγούδι η Πένυ Ξενάκη και ο Σπύρος Κλείσσας. Στα πλήκτρα ο Σπύρος Γκοτζιάλης. Μετείχε η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας San Giacomo υπό τη διεύθυνση του Antoniy Ivanov. Διηύθυνε ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης.

 

 

 

Κι ακόμα πιο πριν το 2007, ο Μίμης Πλέσσας στο πιάνο και ο Αντώνης Λαδόπουλος (σαξόφωνο) και ο Βασίλης Ρακόπουλος (κιθάρα) στο Art Cafe στo πλαίσιο των Ionian Jazz Concerts. 

Ο εξαιρετικός συνθέτης που πέρασε σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην αιωνιότητα, συμπληρώνοντας τα 100 του χρόνια κόσμησε τη διεθνή μουσική σκηνή και άφησε πίσω του ένα μεγάλο και τρυφερό έργο στην δισκογραφία, το θέατρο και τον κινηματογράφο.