Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αδελφοποίηση της "Μάντζαρος" με το ωδείο "San Pietro a Majella"

Φ.Ε. "ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ"
22 Σεπτεμβρίου 2024 / 10:02

Το υπέροχο αυτό γεγονός θα λαμπρύνει πανηγυρική συναυλία, στην περίφημη Αίθουσα «SCARLATTI» του Ωδείου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Φ.Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ). Η «Φ.Ε. Μαντζαρος», περπατώντας, μετά από 2 αιώνες, στα βήματα του εθνικού μας Συνθέτη Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, την ερχόμενη Παρασκευή 27/09/2024, πραγματοποιεί την αδελφοποίηση της με το ιστορικό Ωδείο της Νάπολης «San Pietro a Majella», με τον τότε Διευθυντή του οποίου Niccolò Antonio Zingarelli, και κατ' επέκταση με το ίδιο, συνδέθηκε ο συνθέτης του εθνικού μας ύμνου κατά την παραμονή του στη Νάπολη, την περίοδο 1825-1826, με σκοπό να εντρυφήσει στις τάσεις της σύνθεσης της εποχής εκείνης, που η Νάπολη και το Ωδείο αυτό, αποτελούσαν εξέχον και πανευρωπαϊκό κέντρο. Είναι άλλωστε ιστορικά τεκμηριωμένο ότι στον Ν.Χ. Μάντζαρο προτάθηκε η Διεύθυνση του Ωδείου «San Pietro», την οποίαν δεν απεδέχθη, όμως αφιέρωσε στο δάσκαλο του Zingarelli τις περίφημες 12 Φούγκες του, οι οποίες φυλάσσονται εκεί. 

Επίσης με το ως άνω Ωδείο, η «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» θα υπογράψει την ίδια ημέρα και πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο θα εγκαθιδρύσει ευρεία συνεργασία των δυο φορέων σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, αρχειακό και ερευνητικό επίπεδο. 

Το υπέροχο αυτό γεγονός θα λαμπρύνει πανηγυρική συναυλία, στην περίφημη Αίθουσα «SCARLATTI» του Ωδείου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 18:00μμ, Τμήματος της Μπάντας της «ΦΕΜ» υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη και του Συνόλου Ξύλινων πνευστών της «ΦΕΜ», υπό την Δ/νση του αν. Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Ρουβά, με έργα Ν.Χ. Μάντζαρου και λοιπών Συνθετών της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, οι οποίοι στην εποχή τους και αυτοί συνδέθηκαν ή φοίτησαν στο Ωδείο αυτό. 

Παρατίθεται ανωτέρω η αφίσα από τον επίσημο ιστότοπο του Ωδείου «San Pietro a Majella» της Νάπολης που αφορά την Συναυλία της «Φ.Ε.Μ.».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ