Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Παλαιά Φιλαρμονική στον Βόλο

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΠΑΛΑΙΑ)
11 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:01
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Επιστέγασμα των εκδηλώσεων θα είναι η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη"

Στον Βόλο πρόκειται να βρεθεί τις ημέρες αυτές το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας ("Παλαιά"). Εκεί θα συμμετάσχει στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας για τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και των 80 ετών από την ίδρυσή του. Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επιστέγασμα των εκδηλώσεων θα είναι η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη". Στην εν λόγω συναυλία, το Μουσικό Σώμα της Παλαιάς Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, θα παρουσιάσει έργα συναφή με τον επετειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης, αλλά και έργα του ευρύτερου μπαντιστικού ρεπερτορίου με αφορμή και τα 184 χρόνια λειτουργίας της. Ακόμη, ένα μέρος της συναυλίας θα είναι αφιερωμένο στον μουσικοσυνθέτη (και παλιό μουσικό της "Παλαιάς") Γιώργο Κατσαρό, ο οποίος και θα τιμηθεί για τη συνολική προσφορά του στον χώρο της ελληνικής μουσικής. Στη συναυλία θα συμμετάσχει επίσης η "Χορωδία των Χρωμάτων" του Μουσικού Σχολείου Βόλου (διεύθυνση/διδασκαλία: Σέβη Μαζέρα Μάμαλη).

Το σύνολο των τριήμερων επετειακών εκδηλώσεων έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού, η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Μουσείων του Δήμου Βόλου. Την εκδήλωση τιμούν επίσης ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού και η Ένωση Κυπρίων Νομού Μαγνησίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».