Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων

Ενωση Παλαιών Προσκόπων
15 Μαρτίου 2017 / 12:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την περίοδο των έντονων αναταράξεων με τις οικονομικές κρίσεις, τους θρησκευτικούς φανατισμούς, τις τυχοδιωκτικές γεωπολιτικές στρατηγικές, τη διαφθορά, την αβεβαιότητα, την εκμετάλλευση,

 τη κακομεταχείριση, τον αυταρχισμό και την ανευθυνότητα να κυριαρχούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ο δημόσιος διάλογος που αναπτύσσεται γύρω από θέματα της εποχής που αφορούν την κοινωνία και ιδιαίτερα το πιο ευαίσθητο κομμάτι της που είναι οι νέοι, αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων. Το παγκόσμιο Προσκοπικό κίνημα, πιστεύουμε, ως ένας εκ των σημαντικότερων φορέων της ανεπίσημης εκπαίδευσης, δια της προσκοπικής μεθόδου μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο ως ανάχωμα στις προκλήσεις των καιρών δίνοντας ασφαλείς διεξόδους στη διαπαιδαγώγηση των νέων.
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων της Π.Ε Κέρκυρας, θέλοντας να δώσει το δικό της αποτύπωμα συμβάλλοντας στην αφύπνιση των νέων και όχι μόνο, διοργανώνει το Σάββατο 18/03/2017 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προσκοπείου, βραδιά κοινωνικού προβληματισμού με τίτλο «ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ» και την ευγενική συμμετοχή των Κώστα Βέργου εκπαιδευτικού, Διευθυντή στο Β’ΕΠΑΛ Κέρκυρας, Σλουμ Χανς Μπερνχαρντ, Ομότιμου καθηγητή Γερμανικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, π. Θεμιστοκλή Μουρτζιανού, υπεύθυνου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας, Κωνσταντίνου Σπίγγου, ιατρού- νευρολόγου, Νίκου Παργινού συγγραφέα, τη συζήτηση θα συντονίσει ο δικηγόρος Σπύρος Λέλας. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί στις 17.00 η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας ΤΟ ΚΥΜΑ Die Welle του Ντενίς Γκανζέλ που αποτέλεσε και την αφορμή και το ερέθισμα του επίκαιρου αυτού προβληματισμού.