Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατσαρός-Θεοφάνους και Ομόνοια στη κορυφαία καλοκαιρινή συναυλία (photos)

ΚΑΤΣΑΡΟΣ
21 Αυγούστου 2024 / 13:03

Οι μουσικές εκπλήξεις που είχαν προαναγγελθεί διαδέχονταν η μια την άλλη σε στιγμές σπάνιας μουσικής ευφυΐας και υψηλής εκτελεστικής ποιότητας με το κοινό να αποθεώνει τους συντελεστές σε κάθε τραγούδι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και καλύπτοντας ακόμα και το πιο απαιτητικό θεατή για 3 ώρες ο χώρος του παλαιού φρουρίου γέμισε από εκπληκτικές μελωδίες και μοναδικές μουσικές εικόνες σε μια ιστορική σύμπραξη που καθήλωσε, γοήτευσε και αποθεώθηκε από πλήθος κόσμου. Με φόντο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι ο ήχος του σαξοφώνου του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Κατσαρού από τη μια και τα εκπληκτικά τραγούδια του σπουδαίου Γιώργου Θεοφάνους από την άλλη καθήλωσαν, ταξίδεψαν και γοήτευσαν το κοινό συμπαρασύροντάς στο να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κορυφαίας παράστασης του φετινού καλοκαιριού.

Οι μουσικές εκπλήξεις που είχαν προαναγγελθεί διαδέχονταν η μια την άλλη σε στιγμές σπάνιας μουσικής ευφυΐας και υψηλής εκτελεστικής ποιότητας με το κοινό να αποθεώνει τους συντελεστές σε κάθε τραγούδι. Η γεμάτο ερωτισμό απόδοση του τραγουδιού summer time από τους Γιώργο Κατσαρό και Γιώργο Θεοφάνους, ο εκπληκτικός σαξοφωνικός διάλογος στο τραγούδι ‘Κύθηρα’ με τον αρχιμουσικό Σπύρο Ράλλη στο σαξόφωνο Σοπράνο και το Γιώργο Κατσαρό στο σαξόφωνο άλτο και η στιγμή που κάθισε στο πιάνο ο Γιώργος Κατσαρός για να παίξει και πιάνο στο τραγούδι του ο ‘Αυγερινός’ είναι λίγες μόνο από τις εικόνες που κανένας δε πρόκειται να ξεχάσει σε μια άρτια παράσταση με προσεγμένη κάθε της λεπτομέρεια και οργανωμένη με ιδανικό τρόπο. 

Ο Γιώργος Θεοφάνους ενθουσιασμένος για τη σύμπραξη με τη φιλαρμονική δε σταμάτησε να εκθειάζει τους ανθρώπους της και το έργο τους δηλώντας συγκινημένος να βλέπει μικρά παιδιά να παίζουν μουσική σε τόσο υψηλό επίπεδο ανακοινώνοντας τη συνέχιση της συνεργασίας με την Ομόνοια και με περαιτέρω παραστάσεις. 

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Κλειώ Δενάρδου δίδαξε ήθος, ευπρέπεια και ερμηνεία υψηλού επιπέδου δείγμα του σπάνιου ταλέντου της και των φωνητικών της ικανοτήτων δίπλα στην επίσης Κερκυραία ερμηνεύτρια εδώ και 20 χρόνια του Γιώργου Θεοφάνους, Όλγα Βενετσιάνου και στον μοναδικό ερμηνευτή της βραδιάς Νίκο Παπουτσή. 

Στη βραδιά πήραν μέρος επίσης η χορωδία Ιωάννης Καποδίστριας και οι σχολικές χορωδίες του 4ου Γυμνασίου και του μουσικού σχολείου Κερκύρας ενώ δεν συμμετείχαν όπως αρχικώς είχε ανακοινωθεί η παιδική χορωδία τα χαμόγελα του Μον Ρεπό. Εκ μέρους των συμμετεχόντων εκφράζονται ευχαριστίες προς τη προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Κέρκυρας κυρίας Ρηγάκου και των εργαζομένων της υπηρεσίας για την άψογη συνεργασία τους για τη πραγματοποίηση της παράστασης η προετοιμασία της οποίας έγινε σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

ΦΩΤΟ@nikos dimitropoulos