Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από Disney έως latin μουσική με το Σύνολο Κρουστών της Φ.Ε. “Μάντζαρος”.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
06 Αυγούστου 2024 / 09:23
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Στη συναυλία, την οποία παρακολούθησε πολυπληθές κοινό, ακούστηκαν έργα είτε εξαρχής γραμμένα, είτε διασκευασμένα για σύνολο κρουστών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 4 Αυγούστου στην πλατεία του παλαιού Δημαρχείου της Κέρκυρας “San Giacomo” πραγματοποιήθηκε η θερινή συναυλία του Συνόλου Κρουστών Οργάνων της Φιλαρμονικής Εταιρίας “Μάντζαρος”.

Στη συναυλία, την οποία παρακολούθησε πολυπληθές κοινό, ακούστηκαν έργα είτε εξαρχής γραμμένα, είτε διασκευασμένα για σύνολο κρουστών, που περιλάμβαναν από γνωστές latin μελωδίες έως μουσική από τις ταινίες της Disney, τόσο για ρυθμικά, όσο και για μελωδικά κρουστά.

Το Σύνολο Κρουστών της Φιλαρμονικής “Μάντζαρος" αποτελείτο από συνολικά 17 μέλη όλων των ηλικιών, ενώ την επιμέλεια της προετοιμασία και τη μουσική διεύθυνση είχε ο διδάσκαλος της τάξης κρουστών της Φιλαρμονικής, Σπύρος Ασπιώτης.

Επόμενη συναυλία για την Φιλαρμονική “Μάντζαρος” θα είναι εκείνη του Μουσικού της Σώματος τη Δευτέρα 12 Αυγούστου (και ώρα 21.00) στην Άνω Πλατεία, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην όπερα. Θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σωκράτης Άνθης, ενώ άριες από δημοφιλείς όπερες θα ερμηνεύσουν οι καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές Βιολέττα Λούστα και Δημήτρης Πλατανιάς.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».