Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τους Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη στο Παλαιό Φρούριο (photos)

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
03 Αυγούστου 2024 / 17:31
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Ενα όμορφο σημείο της βραδιάς ήταν η έκπληξη που έκανε η Φιλαρμονική Γαστουρίου στην Σοφία Μανουσάκη παίζοντας το Happy Birthday για τα γενέθλιά της.

Το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου συνεχίστηκε το 11ο Seven Festival με τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φρούριο υπό τον τίτλο "Στους πέντε ανέμους", όπου ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής και η ταλαντούχα -και εορτάζουσα- ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη συνέπραξαν με το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Γαστουρίου "Ομόνοια", υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Σπύρου Ράλλη. Συμμετείχαν ακόμη, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας (προετοιμασία: Έλλη Καρύδη), η Χορωδία του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας (προετοιμασία: Κωνσταντίνος Σουέρεφ) και η Δημοτική Χορωδία "San Giacomo" (προετοιμασία: Antony Ivanof).

Η συναυλία άνοιξε με πιανιστική μουσική ενώ στη συνέχεια το ρεπερτόριο ήταν αφιερωμένο σε δημοφιλή τραγούδια διαφόρων περιόδων, από κινηματογραφικά της δεκαετίας του '60 και δημιουργών όπως ο Μίμης Πλέσσας και ο Μίκης Θεοδωράκης, μέχρι νεότερα του Στέφανου Κορκολή που έγιναν δισκογραφικές επιτυχίες από πολλούς και γνωστούς τραγουδιστές. Ενα όμορφο σημείο της βραδιάς ήταν η έκπληξη που έκανε η Φιλαρμονική Γαστουρίου στην Σοφία Μανουσάκη παίζοντας το Happy Birthday για τα γενέθλιά της. 

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν από κοινού ο Νίκος Δημητρόπουλος και ο Στέφανος Κορκολής, ο οποίος ανακηρύχθηκε και επίτιμος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Γαστουρίου "Ομόνοια". Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της συγκεκριμένης συναυλίας θα διατεθεί για το πρόγραμμα υποτροφιών που υλοποιεί η τελευταία.

Η εκδήλωση ήταν μια συνέχεια των αντίστοιχων καλλιτεχνικών συμπράξεων που είχαν πραγματοποιηθεί με φιλανθρωπικό σκοπό τον περασμένο χειμώνα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, αλλά και εκείνης στο κατάμεστο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας στις 4 του περασμένου Ιουλίου (την οποία, εξάλλου, διαδέχθηκε η σύμπραξη της Φιλαρμονικής Γαστουρίου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Θέατρο του Λυκαβηττού).

Η συναυλία της Παρασκευής ήταν και η προτελευταία εκδήλωση του φετινού Seven Festival γι' αυτό το καλοκαίρι, καθώς αυτό θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία "Παράθυρο στο άπειρο" με τον Γιάννη Κότσιρα και τη Μυρτώ Βασιλείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 7 Αυγούστου (και ώρα 21.30), επίσης στο Παλαιό Φρούριο.

ΦΩΤΟ@FB/ΝΙΚΟΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».