Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα της Γυναίκας
07 Μαρτίου 2017 / 13:09

«Ψωμί και τριαντάφυλλα» φώναζαν οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας των βιοτεχνιών της Νέας Υόρκης, όταν εξεγέρθηκαν στις 8 Μαρτίου του 1857

διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και δικαίωμα ψήφου, δήλωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο αντιδήμαρχος Α. Σκούπουρας και συνέχισε :

«Η διαμαρτυρία τους βάφτηκε με αίμα, τίποτα όμως δε στάθηκε τόσο δυνατό ώστε να καταπνίξει το κίνημα που είχε ήδη δημιουργηθεί. Ένα κίνημα που αγωνίστηκε, κατέκτησε, και συνεχίζει να παραμένει αναγκαίο όσο ποτέ.

Στη μνήμη αυτών των γυναικών και του αγώνα τους ο Ο.Η.Ε. ορίζει την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και συμβολίζει το διαρκή αγώνα των γυναικών για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και ισότητα.

Σήμερα ο αγώνας για την ισότητα των φύλων είναι  περισσότερο επίκαιρος παρά ποτέ. Η οικονομική αλλά κυρίως η κοινωνική κρίση έχει οδηγήσει τη σύγχρονη γυναίκα σε πολλά αδιέξοδα. Η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών παροχών, η μη εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, η σεξουαλική παρενόχληση, η ενδοοικογενειακή βία, η σωματεμπορία, η προσφυγιά αποτελούν καθημερινότητα για πολλές γυναίκες παγκοσμίως .

Στόχος μας μας είναι να στηρίζουμε τις γυναίκες να ξεπερνάνε αυτά τα αδιέξοδα προσβλέποντας σε μια κοινωνία που σέβεται τις ανθρώπινες αξίες και την ισότητα των φύλων. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους αποτελεί μία από τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Κέρκυρας που είναι δίπλα σε γυναίκες που υφίστανται βία ή και πολλαπλές διακρίσεις.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνει σε συνεργασία με τον ποδηλατικό σύλλογο “Ορθοπεταλιά” ποδηλατοδρομία στην πόλη της Κέρκυρας. Σας περιμένουμε την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11.00πμ στο Πεντοφάναρο για μια όμορφη ποδηλατάδα αφιερωμένη στη Γυναίκα και ενημέρωση από το εξειδικευμένο προσωπικό του Ξενώνα. Πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Η προσέλευση ξεκινάει στις 11.00 π.μ. στο Πεντοφάναρο και η ποδηλατάδα στις 11.30π.μ. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής :

ΠΕΝΤΟΦΑΝΑΡΟ – ΛΙΣΤΟΝ – ΑΡΣΕΝΙΟΥ – ΣΠΗΛΙΑ – ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ – ΣΑΡΟΚΟ - ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΑΛΣΟΣ – ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ - ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΓΑΡΙΤΣΑΣ – ΝΑΟΚ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ– ΚΟΦΙΝΕΤΑ – ΠΕΝΤΟΦΑΝΑΡΟ.


Καλή ποδηλατάδα!