Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 19 Ιουλίου η μεγάλη συναυλία με τον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
02 Ιουλίου 2024 / 13:49
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Σύμπραξη για μια μεγάλη συναυλία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη μεγάλη συναυλία με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, δόθηκε τo πρωί της Τρίτης στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 στο Παλαιό Φρούριο (ώρα έναρξης: 21.30) με ερμηνευτές τον Δημήτρη Μπάση και την Ηρώ Σαΐα, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από πολυμελή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του ίδιου του Σταύρου Ξαρχάκου. Μαζί τους θα συμπράξουν η Χορωδία Ευρωπούλων "Ιωάννης Καποδίστριας" (διεύθυνση/προετοιμασία: Έλλη Καρύδη) και η Χορωδία του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ανεμομύλου "Θωμάς Φλαγγίνης" (διεύθυνση/προετοιμασία: Ανδρέας Γκούσης), που αποτελούν και τους συνδιοργανωτές της όλης εκδήλωσης, συνεργαζόμενοι για πρώτη φορά.

Στη συναυλία αυτή το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει πολλά από τα αγαπημένα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό Δελτίου Τύπου: "«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» θα οδηγήσουν στην «Καισαριανή», στο «Μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στην «Ιθάκη» του Μάνου Ελευθερίου, στο «Δίχτυ» του Νίκου Γκάτσου και όλοι μαζί θα συναντηθούμε στο «Νυν και Αεί» και τη «Βενετιά», με οδηγούς σπουδαίους σολίστ, τραγουδώντας το «Ήτανε μια φορά» κ.ά."

Στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, εκ μέρους του  Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ανεμομύλου "Θωμάς Φλαγγίνης", ο κ. Παντελής Κοντός εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κερκυραϊκό κοινό "θα αγκαλιάσει'' τη συναυλία της 19ης Ιουλίου, καθώς αυτή αποτελεί μια πολύ μεγάλη παραγωγή που απαιτεί την υποστήριξη όλων για να πραγματοποιηθεί. Με αφορμή την εν λόγω σημαντική συναυλία, δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι "η συνεργασία είναι μονόδρομος προκειμένου τα πολιτιστικά σωματεία να μπορούν να πραγματοποιούν εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και να παράγουν Πολιτισμό, καθώς ο Πολιτισμός -και όχι η Πολιτική- είναι αυτός που μπορεί να ενώσει δυνάμεις και διαφορετικότητες."

Εκ μέρους της Χορωδίας Ευρωπούλων, η κ. Χρυσούλα Τόμπρου αναφέρθηκε στο άριστο κλίμα συνεργασίας όλων των συντελεστών, μέσα στο οποίο γίνονται οι προετοιμασίες της εκδήλωσης και απηύθυνε με τη σειρά της κάλεσμα στο κοινό να παρευρεθεί σε αυτήν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι "η συναυλία του Καλοκαιριού". Τόνισε ακόμη και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο "Φάρος Ζωής".

Από την πλευρά της, η μαέστρος της Χορωδίας Ευρωπούλων, κ. Έλλη Καρύδη, αναφέρθηκε επίσης στην πρόοδο των προετοιμασιών των δύο χορωδιών, τονίζοντας ότι όλοι όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση, την περιμένουν με ανυπομονησία, καθώς "αποτελεί ύψιστη χαρά και τιμή η σύμπραξη επί σκηνής με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον τελευταίο εν ζωή πραγματικά μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη".

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».