Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» για την Παγκόσμια ημέρα μουσικής

Φιλαρμονική «Μάντζαρος»
17 Ιουνίου 2024 / 11:50

Φέτος, η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στη «βασίλισσα» της μπάντας, την τρομπέτα - Παρασκευή 21 Ιουνίου, ώρα 21:00, στο Περιστύλιο των Ανακτόρων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μουσικό σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος» θα πραγματοποιήσει και φέτος την καθιερωμένη, πλέον, συναυλία του για την Παγκόσμια ημέρα μουσικής, την 21η Ιουνίου 2024. 

 

Είναι γνωστό ότι η «Φ. Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» πρωτοστάτησε στον εορτασμό της ημέρας αυτής στην Κέρκυρα, αφού ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε εκδήλωση, επι τη αφορμή αυτή, καθιερώνοντας έτσι, τα τελευταία 10 χρόνια, τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της Μουσικής και στον τόπο μας, ημέρα που τιμάται, πλέον, με πλειάδα μουσικών εκδηλώσεων, κορωνίδα των οποίων είναι η συγκεκριμένη συναυλία. 

 

Φέτος, η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στη «βασίλισσα» της μπάντας, την τρομπέτα. 

Για το σκοπό αυτό θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον καθηγητή τρομπέτας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι των ΗΠΑ Jason Dovel με τις μαθήτριες και τους μαθητές της τάξης του, αλλά και άλλους καθηγητές και μαθητές από άλλα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, συνολικά 27 τρομπετίστες. 

 

Για την συγκεκριμένη συναυλία μάλιστα, έχουν γραφτεί 9 καινούργια έργα επί τούτου, εμπλουτίζοντας έτσι το ρεπερτόριο της μπάντας με νέο υλικό που θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση.

 

Κατα τα λοιπά, στη συναυλία θα ακουστεί διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο συνθετών όπως οι John Williams, F. H. Losey, Kevin McKee, Leroy Anderson, Joaquin Rodrigo, Duke Ellington, Μάνος Χατζιδάκις, Saint-Preux, Ruud Mourik, Jason Dovel, Σπύρος Γραμματικός και Σπύρος Μαυρόπουλος. 

 

 

Ως σολίστες τρομπέτας στα μουσικά έργα θα εμφανιστούν οι τρομπετίστες: Adams Kayla, Bell Julia, Carpten George, Claussen Katie, Darnell Colby, Dorn Brandon, Jason Dovel, Egan Ben, Fackrell Calvin, Gallagher Caleb, Gardner Ryan, Jensen Aaron, Likerman Hendrix, McMurtrey Hanna[Noa], Millsap Kyle, Molina Joshua, Passley Oscar, Peaster Ashley, Phelps Lacey, Philpot Samuel, Rindler Lily, Salinas Javier, Shafner Brandon, Stoneback Sarah, Temple Abby, Urban Mitchell, Wadsack Stephen, Άνθης Σωκράτης, Ασπιώτης Τάσος, Μαρτίνης Διονύσης, Κετίκογλου Κική, Χειμαριού Ελισάβετ.       

 

 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Συνθέτη και επί τιμή Αρχιμουσικό της «ΦΕΜ» Σπύρο Μαυρόπουλο, του οποίου θα ερμηνευτούν δύο έργα του, βασισμένα σε δύο πασίγνωστα τραγούδια,  το “Πέρα στους πέρα κάμπους”, παραδοσιακό της Δωδεκανήσου, και “Στου Όθωνα τα χρόνια”.

 

Ενώ η συναυλία θα κλείσει με το έργο του καθηγητή Jason Dovel «Φεστιβάλ Κέρκυρας», που γράφτηκε ειδικά για τη «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος» και είναι αφιερωμένο στον μαέστρο της Σωκράτη Άνθη. Ο Συνθέτης μάλιστα συνέθεσε το έργο αυτό, εμπνευσμένος από την περσινή του συνεργασία με τη «ΦΕΜ» και με τον μαέστρο της. 

Στο έργο αυτό θα παίξουν σόλο τρομπέτα και οι 27 Αμερικανοί τρομπετίστες. 

 

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να υπάρξει καλύτερος τρόπος από αυτόν, για να γιορτάσει η «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», αλλά και η Κέρκυρα την παγκόσμια ημέρα Μουσικής, για ακόμα μία χρονιά.  

 

Μουσική Διεύθυνση Συναυλίας: Αρχιμουσικός Σωκράτης Άνθης. 

 

Είσοδος: Ελεύθερη 

 

Εκ του ΔΣ της «ΦΕΜ»