Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πολύπλευρος εικαστικός καλλιτέχνης Χρίστος Χαλικιάς εκθέτει στην Ιταλία

Χρίστος Χαλικιάς
28 Μαΐου 2024 / 12:47

Από τις 11 έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει τη νέα του δουλειά με τον τίτλο «EXILEOSIS» στην γκαλερί Citric

ΛΕΥΚΑΔΑ. Ο πολύπλευρος εικαστικός καλλιτέχνης Χρίστος Χαλικιάς εκθέτει στην γκαλερί Citric στην Ιταλία. Από τις 11 έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει τη νέα του δουλειά με τον τίτλο «EXILEOSIS» στην γκαλερί Citric στην Ιταλία.

Ο Χρίστος Χαλικιάς αποφάσισε να δουλέψει πάνω σ’ αυτό το θέμα που τον απασχολεί σε όλη του την καλλιτεχνική πορεία. Ο  καλλιτέχνης επικαιροποιεί εκ νέου τα πνευματικά πρότυπα με έντονο και πάλι το θρησκευτικό στίγμα: εικονίζει έναν κόσμο γεμάτο αδυναμίες, αμετανόητους, κατατρεγμένους ανθρώπους, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά ελπίζουν για τη σωτηρία.

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του  Στέφανο Γκαλάσι. Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος, Αγγλικά και Ιταλικά σχεδιασμένος από τον ίδιο τον καλλιτέχνη Χρίστο Χαλικιά. 

*Ο Χρίστος Χαλικιάς είναι σκηνοθέτης, ζωγράφος, σκηνογράφος και διευθυντής παραγωγής θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών. 

Έχει πτυχίο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών Μουσικών σπουδών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών καθώς και πτυχίο Σκηνοθεσίας της Σχολής Κινηματογράφου «Λυκούργος Σταυράκος».