Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση του Ωδείου Κέρκυρας στη Βουλή των Ελλήνων στις 20/05

ΩΔΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
19 Μαΐου 2024 / 16:38

Με αφορμή την συμπλήρωση 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και 130 χρόνων από την Ίδρυσή του

ΑΘΗΝΑ. Το Ωδείο Κέρκυρας, με αφορμή την συμπλήρωση 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864 - 2024) και 130 χρόνων από την Ίδρυσή του (1894 - 2024), θα παρουσιάσει στη Βουλή των Ελλήνων, την παράσταση: “Eφωνάξαν ως τ' αστέρια του Ιονίου τα νησιά...” που αποτελείται από τρία μέρη:

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί ένα δρώμενο εμπνευσμένο από τις συνεδριάσεις της Ιονίου Βουλής (1863 - 1864) κατά τις οποίες συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. (Πηγή: Ιστορικό Αρχείο Κέρκυρας)

Στο Δεύτερο μέρος, η Ορχήστρα του Ωδείου θα ερμηνεύσει εφτά μελοποιημένα ποιήματα του Διονύσιου Σολωμού (Η Αγνότης, Πόθος, Εις Φίλον Ψυχορραγούντα, Ανθούλα, Η Τρελή Μάνα ή Το Κοιμητήριο, Το όνειρο, Η Φαρμακωμένη).

Και στο τρίτο μέρος, ένα δρώμενο εμπνευσμένο από την ΣΠΙ΄ (22 Ιουλίου 1864) συνεδρίασης της Βουλής των Ελλήνων κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Επτανησίων βουλευτών στη Βουλή των Ελλήνων. (Πηγή: Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων)

Ιδέα - Έρευνα - Σύνθεση κειμένων - Σκηνοθεσία: Πέτρος Γάλλιας.

Μελοποίηση ποιημάτων του Διονύσου Σολωμού - Διεύθυνση ορχήστρας: Κίμωνας Χυτήρης.

Στα δρώμενα, παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Ζήκος, Νεκτάριος Καλαιτζάκης, Γιώργος Μπανταδάκης, Νικόλαος Μπράβος, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σολίστ: Άννα Στυλιανάκη (υψίφωνος), Αγγελική Καθαρίου (μεσόφωνος), Γιάννης Κάβουρας (τενόρος).

Ορχήστρα του Ωδείου Κέρκυρας: Σωκράτης Σταθουλόπουλος (βιολί), Αγγέλα Φαναριώτη (βιολί), Μαρίνα Σταλίμερου (βιόλα), Γιάννος Γιοβάνος (τσέλο), Άγγελος Κουλούρης (κοντραμπάσο), Νίκος Πουλής (μαντολίνο).

Βουλή των Ελλήνων, Εντευκτήριο Βουλευτών / Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 / ώρα 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(*) Η πρώτη παρουσίαση του δρώμενου “Eφωνάξαν ως τ' αστέρια του Ιονίου τα νησιά...” έγινε στη Βουλή των Ελλήνων, την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, για τον εορτασμό των 153 χρόνων από την Ένωση των Επταννήσων με την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Ένωση Επτανησίων Ελλάδος σε συνεργασία με το Χοροθεάτρο “Ήρος Άγγελος” και τη συμμετοχή του Ωδείου Κέρκυρας.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

ΚΙΜΩΝ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ