Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ: Έκθεση Φωτογραφίας «Κορφιάτικη Λαμπρή»

ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ
23 Απριλίου 2024 / 14:20

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 07:30 στην αίθουσα εκθέσεων του γαλακτοπωλείου "Αλέξης"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο των  εκθέσεων της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας, την Τετάρτη 24 Απριλίου  2024  και  ώρα 07:30 στην αίθουσα εκθέσεων Αλέξης (Γαλακτοπωλείο) Αγ. Βασιλείου 12 στην Πίνια, τα μέλη της Λέσχης Βούρτη Αναστασία, Brzostowicz Sonja, Γιαννούλης Μάνθος, Δουκάκης Βασίλης, Κυπριανός Μάρκος, Κομιανός Νίκος, Κονοφάος Σπύρος, Λαβράνος Στέλιος, Ματθαιόπουλος Γιάννης, Παπαδόπουλος Αλέκος, Τοπτσή Αποστολία, Τριβυζάς Κωνσταντίνος, Φακιολάς Θεόδωρος, θα παρουσιάσουν  τα έργα τους, για δύο μήνες, με θέμα:  “Κορφιάτικη Λαμπρή”

Είσοδος ελεύθερη – ‘Ωράριο 10:00 πμ – 10:00 μμ (φωτο Λαβράνος Στέλιος)

- Η Κερκυραϊκή Λαμπρή (Corfu Easter) είναι ένα μοναδικό και αξέχαστο γεγονός, γεμάτο με θρησκευτικές τελετές και έθιμα. Ένα από τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Κερκυραϊκής Λαμπρής είναι η επιβίωση ενετικών εθιμικών στοιχείων, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στις ορθόδοξες παραδόσεις. Αυτό δημιουργεί ένα συναρπαστικό μείγμα πολιτισμών που καθιστά το Πάσχα στην Κέρκυρα πραγματικά μοναδικό.

- Η ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ. δίνει την δυνατότητα στα μέλη της να προβάλουν την προσωπική τους ματιά και ταυτόχρονα διοργανώνει διαλέξεις και παρουσιάσεις ανοικτές για το κοινό. Στόχος της είναι να έχει ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας σε συνεργασία με άτομα, συλλόγους, φορείς και επιχειρήσεις. 

ΦΩΤΟ: Στέλιος Λαβράνος