Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Χορωδία Βουνιατάδων εκπροσώπησε επάξια το νησί μας, στο Βουκουρέστι

ΧΟΡΩΔΙΑ ΒΟΥΝΙΑΤΑΔΩΝ
16 Απριλίου 2024 / 18:01
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η Χορωδία ερμήνευσε με το εκκλησιαστικό της τμήμα, οκτώ ύμνους της ορθόδοξης εκκλησίας, συνοδευόμενη με αρμόνιο, τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκι αλλά και παραδοσιακά της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Χορωδία Βουνιατάδων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, βρέθηκε στο Βουκουρέστι την Δευτέρα 1 Απριλίου και έδωσε συναυλία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου.  Η συναυλία διοργανώθηκε από το Πατριαρχείο του Βουκουρεστίου με υπεύθυνο τον αρχιδιάκονο Razvan – Constantin Stefan ο οποίος παρουσίασε και προλόγισε την όλη εκδήλωση. Η Χορωδία ερμήνευσε με το εκκλησιαστικό της τμήμα, οκτώ ύμνους της ορθόδοξης εκκλησίας, συνοδευόμενη με αρμόνιο. Στην συνέχεια η χορωδία, ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι αλλά και παραδοσιακά της Κέρκυρας. Στο τέλος της συναυλίας έγινε ανταλλαγή δώρων από την πρόεδρο και τον προϊστάμενο του Ναού του Αγίου  Ελευθερίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ιερείς και εκπρόσωποι του Πατριαρχείου. Όλη την εκδήλωση κάλυψε το κανάλι του Πατριαρχείου Trinitas TV, όπου μετά την εκδήλωση ο Μαέστρος της χορωδίας, Σπύρος Μπόχαλης, έδωσε συνέντευξη στο κανάλι.

Αποσπάσματα από την συναυλία έδειξε και Ρουμανικό κανάλι. Τέλος, στα μέλη και στους συνοδούς που ακολούθησαν την χορωδία και τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου προσφέρθηκε μπουφές. Στο πενθήμερο αυτό ταξίδι η Χορωδία επισκέφθηκε τις πόλεις, Σόφια, Βουκουρέστι, Σαντάνσκι και Μπάνσκο.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.