Παρασκευή 14.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση φωτογραφίας του PIERRE LITTIG «ΚορυΦώς» - Σπουδή σε άσπρο και μαύρο

PIERRE LITTIG
04 Απριλίου 2024 / 11:43
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ - Διάρκεια έκθεσης: 12 Απριλίου - 12 Μαΐου 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας φιλοξενεί στο Παλαιό Φρούριο μια έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από την Κέρκυρα και το Φως. Ο Ελληνογερμανός φωτογράφος Pierre Ελευθέριος Littig συνθέτει τον τίτλο της έκθεσής του από την μεσαιωνική ονομασία της Κέρκυρας –Κορυφώ– και το Φως του Ιονίου.

Η θάλασσα και η αρχιτεκτονική της Παλαιάς Πόλης, αλληλένδετα μεταξύ τους στοιχεία, σημεία της ιστορίας και του πολιτισμού της Κέρκυρας, κυριαρχούν στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Littig που τα παρατηρεί και τα αποτυπώνει κατά την ήρεμη χειμερινή περίοδο. Οι εικόνες εμπεριέχουν επιπλέον το στοιχείο του τρέχοντος χρόνου, όπως προκύπτει από τις αργές ταχύτητες κλείστρου που χρησιμοποιήθηκαν στις λήψεις.

Ο Pierre Ε. Littig είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κάτοχος integrated ΜΑ στη φωτογραφία και ειδικεύεται στη φωτογράφηση αρχαιοτήτων και στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας.

Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ - Διάρκεια έκθεσης: 12 Απριλίου - 12 Μαΐου 2024

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 08:00 - 20:00

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.