Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευεργέτης της Φιλαρμονικής Ομόνοιας Γαστουρίου ο Δρ. Νίκος Δημητρόπουλος

Φιλαρμονική Γαστουρίου
02 Απριλίου 2024 / 09:45

Την επίδοση του τίτλου έκανε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο περιθώριο της επετειακής συναυλίας της Φιλαρμονικής ‘Ομόνοιας’ Γαστουρίου ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Περατινός ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφασή του να αναγορευτεί ως Ευεργέτης της φιλαρμονικής ο επί σειρά ετών (28) μουσικός του συνόλου Δρ. Νίκος Δημητρόπουλος.                             

Ο κύριος Περατινός αναφέρθηκε στο πλούσιο κα ποικιλόμορφο έργο όλα αυτά τα χρόνια του Νίκου Δημητρόπουλου που οδήγησε τη φιλαρμονική σε σπουδαίες συνεργασίες, όπως η σημερινή με τη κυρία Ρεμπούτσικα, σε παραστάσεις στα σπουδαιότερα θέατρα της Ελλάδος, όπως το Ηρώδειο, αλλά και του κόσμου όπως το Town Hall  στο Broadway δημιουργώντας μια τεράστια αναγνωρισιμότητα σε αυτή. Χαρακτηριστικά ανέφερε «όλοι στη φιλαρμονική γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ταβάνι για αυτόν».    

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος επιδίδοντας τον τίτλο στον τιμώμενο μουσικό, τον συνεχάρη προσωπικά για τη πολύ σπουδαία δουλειά που έχει κάνει με τον ίδιο εμφανώς συγκινημένο από την αναγόρευση αυτή να δηλώνει ότι ως ταξιδιώτης του ονείρου του η φιλαρμονική αποτέλεσε το όχημα για αυτό το ταξίδι και όλοι οι μουσικοί αποτελούν τους ιδανικούς συνεπιβάτες στους οποίους και αφιερώνει την απονομή αυτή ευχόμενος το ταξίδι αυτό να έχει πολλούς ακόμα σταθμούς και προορισμούς.

Ο Νίκος Δημητρόπουλος είναι διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου έχοντας 2 μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, έκανε νομικές σπουδές στη Σιένα της Ιταλίας ενώ συγκαταλέγεται στους πρώτους απόφοιτους του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Πατέρας ενός εξάχρονου κοριτσιού και ηγετικό στέλεχος της ομογενειακής οργάνωσης Αχέπα στη οποία κατέχει το αιρετό αξίωμα του Αντικυβερνήτη Ελλάδος.