Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της κατεύθυνσης Παιδικής Χορωδίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (video)

Παιδική Χορωδία
19 Μαρτίου 2024 / 19:28
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Προσκεκλημένη η Παιδική Χορωδία «Φυτώριο» του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συναυλία της κατεύθυνσης «Διεύθυνσης Παιδικής Σχολικής και Νεανικής χορωδίας» του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου διοργάνωσε η μαέστρος Χριστίνα Καλλιαρίδου μέλος Ε.Ε.Π. του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου,  της οποίας υπεύθυνη είναι η ίδια, προσκαλώντας την Παιδική Χορωδία «Φυτώριο» του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και  με τη συμμετοχή του τμήματος Προετοιμασίας της Χορωδίας  «Άγ. Σπυρίδων», υπό την διεύθυνση των φοιτητών της κατεύθυνσης.

Η συναυλία έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Κέρκυρας το Σάββατο 16/03 στις 19:00 με παρουσία των συνοδών γονέων των παιδιών από τη Λάρισα και Κερκυραϊκού κοινού. Αρχικά, το τμήμα του «Φυτώριου» παρουσίασε το πρόγραμμά του υπό την διεύθυνση της Ειρήνης Μάμμου  με συνοδό στο πιάνο την Ελένη Κουτή, ενώ ακολούθησε το τμήμα Προετοιμασίας της Χορωδίας «Αγ. Σπυρίδων» υπό την διεύθυνση των φοιτητών: Αλέξη Δέσποινας, Αποστολίδη Γεωργίας, Δανσαρλή Λευτέρη, Κούκου Ευθύμιου, Κούστα Έλενας, Λυρίτη Ευαγγελίας, Πανόπουλου Ερμή και Παπασπύρου Γιώργου με συνοδεία στο πιάνο απο την Έλλη Γλαρού.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα κοινό τραγούδι υπό την διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου, όπου όλα τα παιδιά μαζί, γεμάτα ενθουσιασμό και χαρά ένωσαν τις φωνές τους τραγουδώντας για τη φιλία, την ενότητα και την αγάπη για τη χορωδία. Μετά το τέλος της συναυλίας ακολούθησε κέρασμα που ετοιμάστηκε από χορηγία του ΚΟΙΣΠΕ και τις μαμάδες των παιδιών της Χορωδίας «Αγ. Σπυρίδων».  Ευχαριστίες στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου.

Η εκδήλωση πέρα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, προσέφερε στους μικρούς χορωδούς μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία. 
Την επόμενη μέρα της συναυλίας, μέρος της αποστολής από τη Λάρισα παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ι Ν. Αγίων Πάντων, όπου η Παιδική - Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» έψαλλε τη Θεία Λειτουργία του Μ. Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου ιερουργούντος του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.