Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Μπαντίνες της Φ.Ε. "Μάντζαρος" σε καρναβαλικό κλίμα!

Μπαντίνες
14 Μαρτίου 2024 / 09:54
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων για τις "Κερκυραϊκές Απόκριες 2024"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρώτη τους εκδήλωση για το 2024 πραγματοποίησαν τα νεανικά μουσικά σύνολα της Φιλαρμονικής Εταιρίας "Μάντζαρος".

Ο λόγος για την εορταστικού χαρακτήρα συναυλία που έδωσαν η Μπαντίνα και η Μαθητική Μπαντίνα της Φιλαρμονικής, την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων για τις "Κερκυραϊκές Απόκριες 2024".

Το πρόγραμμα της συναυλίας της Τετάρτης άνοιξε με τους μικρούς μουσικούς της Μαθητικής Μπαντίνας της Φιλαρμονικής "Μάντζαρος", υπό τη διεύθυνση του Διονύση Μαρτίνη, να ερμηνεύουν το Dragon Dance του Michael Story. Ακολούθησαν κατά σειρά το Bandissimo της Anne ΜcGinty, μια προσαρμογή της μουσικής του Frederick Loewe από το musical Camelot, η επιλογή γερμανικών παραδοσιακών χορών Bavarian Folk Dance του John Kinyon και η διασκευή για μπάντα του γνωστού We will rock you του Brian May και των "Queen".

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη έλαβε η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής "Μάντζαρος", υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή αρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά, ξεκινώντας με το Πίτσα-Πινελοπίτσα από την οπερέτα Η Πιπίτσα μας του Στάθη Μάστορα. Η συνέχεια δόθηκε με το Blue Tango του Leroy Anderson, καθώς και με τις επιλογές The Beatles forever, Eighties flashback, The best of Queen και ABBA Gold. Είχαν μεσολαβήσει, σε latin ρυθμούς, τα Havana και Oye Como Va της Camila Cabello και του Tito Puente, αντίστοιχα, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με την Rosamunde (Škoda lásky).

Πλέον, η Φιλαρμονική "Μάντζαρος" προετοιμάζεται εντατικά για το ταξίδι του Μουσικού της Σώματος στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 24/3 και θα συμμετάσχει στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση την επομένη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».