Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλληλεγγύη στο παλαιστινιακό Freedom Theatre

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ/ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
13 Μαρτίου 2024 / 18:32
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Διαδικτυακή εκδήλωση αλληλεγγύης στο The Freedom Theatre της Παλαιστίνης Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, 20:00 - 21:30. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο zoom https://bit.ly/3v62eXk

ΑΘΗΝΑ. Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία θα διαβαστούν αποσπάσματα από τη θεατρική σύνθεση του παλαιστινιακού Freedom Theatre με τίτλο, Η Υπόσχεση της Επανάστασης. Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, ώρες 20:00 - 21:30, διαβάζουν οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Πρωτόπαππα, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Στάνκογλου και ο ράπερ 12ος Πίθηκος.

Η θεατρική σύνθεση «Η Υπόσχεση της Επανάστασης» αποτελείται από μαρτυρίες Παλαιστινίων καλλιτεχνών: ηθοποιών, σκηνοθετών, συγγραφέων, μουσικών, κινηματογραφιστών, και δημιουργήθηκε από το The Freedom Theatre και τους ARTISTS ON THE FRONT LINE τον Νοέμβριο του 2023. Τα κείμενα μεταφρασμένα στα ελληνικά https://bit.ly/4c5rIEQ

Το Freedom Theatre από την ίδρυσή του αγωνίζεται για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού μέσω του πολιτισμού. Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) μετέχει στη διεθνή καμπάνια The Revolution Promise από τον Δεκέμβριο του 2023, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν για πολλοστή φορά στο Freedom Theatre στη Δ. Όχθη της κατεχόμενης Παλαιστίνης, διέπραξαν βανδαλισμούς και συνέλαβαν στελέχη του. Το ΠΔΘΕ με ανοιχτή επιστολή συγκεντρώνει υπογραφές για την απελευθέρωση των κρατουμένων Παλαιστινίων καλλιτεχνών του Freedom Theatre.

Ευχαριστούμε θερμά τις καλλιτέχνιδες και τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συμμετέχουν εθελοντικά στη διαδικτυακή εκδήλωση αλληλεγγύης προς το Freedom Theatre και τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Ας ακούσουμε τις φωνές των Παλαιστινίων καλλιτεχνών που διώκονται για τη συμβολή τους στον πολιτισμό. Ας τις πολλαπλασιάσουμε. Ας σταθούμε δυναμικά δίπλα τους. #FREEDOMTHEATRE #Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση #Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Για να υπογράψετε: https://bit.ly/49Hkc17

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.