Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Φιλαρμονική Γαστουρίου στο Δημοτικό Θέατρο στις 31/03

Από την προηγούμενη, sold out, σύμπραξη της Φιλαρμονικής με την Ευ. Ρεμπούτσικα
ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ
04 Μαρτίου 2024 / 09:55
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την συμπλήρωση 126 ετών από την ίδρυση της Φιλαρμονικής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια» με αφορμή τα 126 χρόνια από την ίδρυσή της διοργανώνει συναυλία της διεθνούς φήμης συνθέτριας- βιολονίστριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, πλαισιωμένης από 65 μουσικούς της φιλαρμονικής.

Η δημοφιλής δημιουργός, έχοντας στη διαχρονική παρουσία της μια ιδιαίτερα καταξιωμένη και πολυβραβευμένη διαδρομή, συμπράττει μετά την περσινή sold out παράσταση με την ΟΜΟΝΟΙΑ και πλαισιώνεται τόσο από το γυναικείο όσο και από το αντρικό τμήμα της Χορωδίας Κέρκυρας που θα ερμηνεύσουν πολλά κομμάτια της δισκογραφίας της.         

Σε επιλεγμένα σημεία του προγράμματος θα εμφανιστούν οι σχολικές χορωδίες του Μουσικού Γυμνασίου Κέρκυρας, του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας και η χορωδία «Τα Χαμόγελα του Μον Ρεπό».         

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει τόσο τις σπουδαίες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές της συνθέσεις («Πολίτικη Κουζίνα», «Αίθουσα του Θρόνου» κ.ά) όσο και τις μεγάλες δισκογραφικές τις επιτυχίες που έχουν ερμηνευτεί από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, το Γιάννη Κότσιρα, τη Νατάσσα Θεοδωρίδου κ.ά.                          

Την παράσταση θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης, την προετοιμασία της Χορωδίας Κέρκυρας έχει αναλάβει η μαέστρος της Δήμητρα Καλογεροπούλου, τη διδασκαλία της χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Κέρκυρας έχει αναλάβει η καθηγήτρια Έλλη Καρύδη, «Τα χαμόγελα του Μον Ρεπό» η Αγάθη Κόσκινα και του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας ο Νίκος Δημητρόπουλος που έχει και την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης, στην οποία θα πάρουν μέρος συνολικά 264 μουσικοί και χορωδοί. Σημειωτεόν ότι η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο έργο και την προσφορά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» υπέρ του οποίου θα διατεθεί μέρος των εσόδων.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο. Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιηθεί μόνο με προσκλήσεις που η διάθεσή τους θα ξεκινήσει τη Παρασκευή 8 Μαρτίου από τα καταστήματα «Κορνίζα» στην Πλατεία Γιωργάκη και SPEEDEX COURIER στις Κουλίνες. 

ΦΩΤΟ@ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΑΣΤΟΥΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.