Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία των συνόλων του Μουσικού Σχολείου

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
22 Φεβρουαρίου 2024 / 10:28
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Αμέσως επόμενη δράση του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας θα είναι το ταξίδι σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο, το διάστημα 28 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου

Την πρώτη συναυλία μουσικών συνόλων του για το 2024 πραγματοποίησε το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου. Στη συναυλία, η οποία έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο, εμφανίστηκαν συνολικά πέντε μουσικά σύνολα μαθητών του Σχολείου.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα άνοιξε με τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Έλλης Καρύδη, να παρουσιάζει τα εξής έργα: Το κοχύλι και  Πεφταστέρι του Στέφανου Κορκολή, Κάπου κάποιο χειμώνα του David Newman, Τα παιδιά κάτω στον κάμπο και Οδός Ονείρων του Μάνου Χατζιδάκι.  Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια Μαριλένα Ελούλ.

Ακολούθως η σκυτάλη δόθηκε στα μαντολίνα. Από το Σύνολο Μαντολίνων που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Ιωσηφίνα Αρμένη, Βαλεντίνα Σαχίνη, Άννα Δελλαπόρτα και Χρύσα Κίτσιου, ακούστηκαν έργα των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Εν συνεχεία, η Μαντολινάτα του Μουσικού Σχολείου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητής Γιώργου Πρίφτη, παρουσίασε διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από Σμύρνη και Σερβία, καθώς και το  Sultani Yegah Longa του Γεωργίου Μπατζανού.

Αμέσως μετά, ήταν η σειρά της Συμφωνικής Ορχήστρας η οποία, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Κίμωνα Χυτήρη, ερμήνευσε τα: Andante Festivo του Jean Sibelius, Κονσέρτο για έγχορδα σε Ρε μείζονα (RV121) του Antonio Vivaldi και Passacaglia από την Σουίτα Νο.7 σε Σολ ελάσσονα (HWV423) του Georg Friedrich Händel.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ολοκλήρωσε η Μπάντα του Μουσικού Σχολείου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Νίκου Καίσαρη, παρουσιάζοντας τα έργα: Χαρταετοί του Μίκη Θεοδωράκη, Μπαλάντα του Ούρι, Μην τον ρωτάς τον ουρανό και Ποτέ την Κυριακή του Μάνου Χατζιδάκι και Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Προσεχώς

Αμέσως επόμενη δράση του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας θα είναι το ταξίδι σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο, το διάστημα 28 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου. Το ταξίδι αυτό θα πραγματοποιηθεί κατόπιν προσκλήσεως του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας, σε συνέχεια του αντίστοιχου περυσινού. Φέτος θα συμμετάσχουν σε αυτό η Μπάντα του Μουσικού Σχολείου καθώς και η Ορχήστρα Εγχόρδων από κοινού με το Ωδείο Κέρκυρας, δίνοντας συνολικά τέσσερις συναυλίες σε διαφορετικές πόλεις.

Κατά την αποφώνησή της, η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, Αλεξάνδρα Τζούμα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Σχολείο θα αποτελέσει "άξιο πρεσβευτή της Κέρκυρας και του ελληνικού πολιτισμού στο ταξίδι αυτό". Επίσης, προανήγγειλε τη συμμετοχή του Σχολείου τον ερχόμενο Απρίλιο στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που φέτος θα διεξαχθεί στην Ξάνθη, καθώς και τη φιλοξενία στην Κέρκυρα των Μουσικών Σχολείων Ζακύνθου και Λευκάδος λίγες βδομάδες νωρίτερα, στο πλαίσιο της φετινής Συνάντησης Μουσικών Σχολείων Ιονίου.

ΦΩΤΟ@ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».