Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν οι διπλωματικές εξετάσεις του Ωδείου Κερκύρας

Ωδείο Κέρκυρας
05 Ιανουαρίου 2024 / 10:43

Ο Σπύρος Γρίμας και ο Νίκος Νίνος απέσπασαν το απόλυτο 10 της εξεταστικής επιτροπής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, ξεκίνησαν οι διπλωματικές εξετάσεις του Ωδείου Κερκύρας. Την τιμητική τους είχαν τα χάλκινα του Ωδείου και συγκεκριμένα η τούμπα και η τρομπέτα. Οι εξετάσεις δόθηκαν στον φιλόξενο χώρο της Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας.

Οι δυο νεαροί καλλιτέχνες, με το απαιτητικό πρόγραμμα που παρουσίασαν,  εντυπωσίασαν το κοινό που προσήλθε και απέσπασαν στο τέλος το πιο θερμό τους χειροκρότημα, αποδεικνύοντας πως διαθέτουν εξαιρετική τεχνική αλλά και πλούσια μουσικότητα.  Ταυτόχρονα όμως, εκτός από το θερμό χειροκρότημα, απέσπασαν και το απόλυτο 10 της εξεταστικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα:

Ο Σπυρίδωνας Γρίμας (τάξη Σάκη Μυρώνη) έλαβε Δίπλωμα Τούμπας με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί  και το Β’ Βραβείο του Ιδρύματος.  Στο πιάνο τον συνόδευσε η πιανίστας Μαριλένα Ελούλ.

Ο Νικόλαος Νίνος (τάξη Σωκράτη Άνθη) έλαβε Δίπλωμα Τρομπέτας με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Στο πιάνο τον συνόδευσε η πιανίστας Μαρία Καλουτσάκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής συγχαίρουν τους νεαρούς σολίστες και τους εύχονται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και οι καθηγητές τους για το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών τους.