Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μάρθας Βαλέρη «Δυο παραμύθια που κυλάνε σαν νερό»

εκδόσεις image
20 Δεκεμβρίου 2023 / 12:42

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις image - Η παρουσίαση έγινε στο βιβλιοπωλείο Μουστάκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο της Μάρθας Βαλέρη «Δυο παραμύθια που κυλάνε σαν νερό», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις image, στο βιβλιοπωλείο Μουστάκης.

Πρόκειται για δύο πρωτότυπες ιστορίες που ακουμπούν την καρδιά του αναγνώστη, και δίνουν το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων.

Η ιστορία της Τάρα: Το παραμύθι για την μικροσκοπική πανέμορφη πριγκίπισσα που γεννήθηκε από ένα τριαντάφυλλο, είναι μια όμορφη ιστορία διανθισμένη με κωμικά επεισόδια. Είναι γραμμένη με λυρισμό και διαβάζεται σχεδόν σαν κλασικό παραμύθι ευχάριστά και γρήγορα.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά. Η αξία της διαφορετικότητας και η ομορφιά που μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται σε μικρόσωμα άτομα που έχουν θαυμάσια χαρίσματα, όπως το τραγούδι, η μουσική κι έχουν τη χάρη να γελάνε με καλοσύνη είναι το κρυμμένο νόημα, της ιστορίας, καθώς και ότι τα θαύματα τα κάνει συνήθως η αληθινή αγάπη. Η αγάπη εξασφαλίζει την ευτυχία και την πραγμάτωση των ονείρων.

Η άλλη ιστορία απευθύνεται εξίσου σε μικρούς και μεγάλους και είναι πραγματικά μια ιδιαίτερη και μοναδική. Γραμμένη σ’ ένα ύφος που απηχεί την ενάργεια της ρωσικής λογοτεχνίας αλλά και τη γοητεία της. Είναι η ιστορία μιας γριάς, της Φαΐσα που ένα παράξενο πουλί δεν την αφήνει να χαρεί τις φράουλές που καλλιεργεί στο σπίτι της. Όταν θα μάθει ότι αυτός ο μοναδικός θησαυρός που διαθέτει αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν τον μοιραστεί με κάποιους αθώους, όπως είναι τα παιδιά, τότε θα μπορέσει να εκπληρώσει την επιθυμία που την βασανίζει τόσο καιρό.

Η τέχνη δίνει πάντα παραμυθία, παρηγοριά, σε όλες τις εποχές, όπως πίστευε ο Πλάτωνας. Επιπλέον ανοίγει καινούργια μονοπάτια στη φαντασία και την ελευθερία της σκέψης.

Αυτές τις γιορτές ας κλέψουμε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά μας κι ας βοηθήσουμε αυτούς που μάχονται με διάφορες ασθένειες κυρίως ψυχικές. Μπορεί η περίοδος των Χριστουγέννων για αυτούς να είναι μοναχική γεμάτη άγχος και κατάθλιψη. Ας φερθούμε σαν άνθρωποι και ας προσφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό, αγάπη.

Photos: ΕΚΔΟΣΕΙΣ IMAGE/ ΕΛΒΙΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ