Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
14 Δεκεμβρίου 2023 / 18:35
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 15 και 17 Δεκεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο εκδηλώσεις γεμάτες από τη μαγεία των Χριστουγέννων με κάλαντα, τραγούδια απ' όλο τον κόσμο, χορούς, ύμνους, έθιμα, γλυκίσματα...

Κυρίως όμως δυο γιορτές γεμάτες γνώσεις, με εκλεκτούς ομιλητές  και συζητήσεις γύρω από τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα, την ποικιλία των καλάντων και τα ηχοχρώματά τους,  την προσαρμογή και εξέλιξη των εθίμων μέσα στο χρόνο...

Δυο διαφορετικές και εξίσου ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, στις 15  Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Corfu Palace και 17 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο στο Φαληράκι. Σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και σε συνδιοργάνωση με ΣΥ.Π.Α.Π. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα στις 15/12 στις 18:30, το Λύκειο Ελληνίδων σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τη Ρενάτα Δαλιανούδη, Αν. Καθηγήτρια, Μουσικολόγο και Δρ. Εθνομουσικολογίας του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν την εκδήλωση «Σε όλους σας ευχόμαστε αγάπη, εριήνη, υγεία!», που θα περιλαμβάνει κάλαντα, έθιμα, χορούς, τραγούδια, σχολιασμούς και κεράσματα.

Επιπλέον, στις 17/12 στις 17:30, διοργανώνει ομιλία με τίτλο «τα έθιμα του Δωδεκαημέρου, στο χθες και στο σήμερα» με ομιλητή τον καθηγητή Λαογραφίας και Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Εμμανουήλ Βαρβούνη. Η βραδιά θα κλείσει με απόδοση καλάντων από τον καθηγητή Παραδοσιακής και Βυζαντινής μουσικής, υπ. Διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου Παναγιώτη Σδούκο.

Το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κέρκυρας.

(πληροφορίες τηλ 6977452063)

ΦΩΤΟ@ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.