Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραδιά μουσικής και αλληλεγγύης από το Ωδείο Κέρκυρας

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
11 Δεκεμβρίου 2023 / 08:55
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Σε συνεργασία με τους AHEPA και τη Χορωδία «Θ. Φλαγγίνης»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία των μουσικών συνόλων του Ωδείου Κέρκυρας, στο Δημοτικό Θέατρο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA (HJ-34 Corcyra), με σκοπό τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, μέσω της συλλογής τροφίμων όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια.

Προλογίζοντας τη συναυλία, ο Πρόεδρος του Ωδείου Κέρκυρας, Νίκος Βραδής, προέβη σε συνοπτικό απολογισμό των καλλιτεχνικών δράσεων του ιδρύματος, καθώς και των διακρίσεων που έλαβαν σπουδαστές του. Ακολούθησε η επίδοση τιμητικής πλακέτας για τα 36 χρόνια προσφοράς στο Ωδείο, στον απελθόντα (και κηρυχθέντα Επίτιμο) Πρόεδρό του, Γεώργιο Χυτήρη. Ο τελευταίος ευχήθηκε με τη σειρά του να επιλυθεί το χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα του ιστορικού αυτού ιδρύματος. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κέρκυρας της AHEPA, Γεώργιος Σαλαμπάσης.

Όσον αφορά το καθαρά μουσικό μέρος της εκδήλωσης, το πρόγραμμα άνοιξε με το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών (διεύθυνση/διδασκαλία: Σπύρος Φαρούγγιας), για να ακολουθήσει το Σύνολο Φλάουτων (διεύθυνση/διδασκαλία: Λουίζα Βέργη), με έργα των Wolfgang Amadeus Mozart, Georg Friedrich Händel και Frederic Chopin. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε το Κουαρτέτο Κιθάρας (επιμέλεια/διδασκαλία: Γιάννης Γισδάκης) με έργα Michael Praetorius και Federic Moreno Torroba. Ακολούθησε το Σύνολο Εγχόρδων (προετοιμασία/διδασκαλία: Φλώρα Κλήμη) με έργα των Carl Bohm, Vittorio Monti, Antonio Vivaldi, Artur Rubinstein και Edward Elgar.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης, ερμηνεύοντας εν συνεχεία δύο έργα, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Γκούση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη σύμπραξή της Χορωδίας «Θωμάς Φλαγγίνης», της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας (προετοιμασία/διδασκαλία: Πέλη Κοντογούρη) του Ωδείου Κέρκυρας. Ερμήνευσαν από κοινού το Angel’s carol του John Rutter (σολίστ στο πιάνο ο Brahma George Sawadram), το Ave Verum Corpus του Wolfgang Amadeus Mozart και το Ave Maria του Giulio Caccini (σολίστ στο φλάουτο η Γεωργία Ελευθεριάδου), υπό τη διεύθυνση του Κίμωνα Χυτήρη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου Κέρκυρας.

Η επόμενη εκδήλωση του Ωδείου και τελευταία για το 2023, είναι η καθιερωμένη μαθητική συναυλία των σπουδαστών των μικρότερων τάξεων των διαφόρων Σχολών Οργάνων του, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στην Ιόνιο Ακαδημία.

 

ΦΩΤΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».